NIEUWSSony

Sony wil prijs PS3 verlagen


Redactie HiFi.nl | 15 juni 2007 | Sony

(gezien op het Internet)

Sony-ceo Howard Stringer heeft laten weten dat zijn bedrijf werkt aan een `verfijning` van het prijsmodel van de PlayStation 3. Net als Microsoft heeft ook Sony niets dan lof voor het businessmodel van Nintendo`s Wii.

De scherpe prijs van de Wii wordt door de concurrenten gezien als dé oorzaak van het succes van de Nintendo-console. Eerder liet Microsoft al weten dat 199 dollar als `ideale prijs` werd beschouwd, en inmiddels blijkt ook Sony te zoeken naar mogelijkheden om de PS3 goedkoper te maken. `Het businessmodel van de Wii is erg goed, in vergelijking met dat van ons, omdat de Wii goedkoper is`, zei Stringer in een interview met de Financial Times. Volgens de Sony-topman zijn de Wii en de PS3 geen directe concurrenten: de beide consoles `vullen elkaar aan`, aldus Stringer. Toch onderzoekt Sony hoeveel goedkoper de PS3 geleverd kan worden, want de verkoopcijfers van Nintendo stellen die van Sony`s console volledig in de schaduw.

Sony verkocht vorig jaar een half miljoen consoles minder dan werd gehoopt. Het bedrijf heeft zichzelf tot doel gesteld om in 2007 elf miljoen consoles te verkopen, maar er wordt desondanks rekening gehouden met een verlies van bijna een half miljard dollar op de gamesdivisie. Het is dan ook cruciaal dat Sony tijdens de feestdagen een concurrerend aanbod heeft. Volgens analisten zouden lagere productiekosten tegen die tijd een prijsdaling van ruim vijftien procent rechtvaardigen. Na het wegvallen van de relatief goedkope 20GB-versie zou dat een verkoopprijs van rond de vijfhonderd dollar - of euro - betekenen. Dat is nog altijd tweemaal zoveel als wat de Wii moet opbrengen.

EDITORS' CHOICE