NIEUWSAudio Physic

Audio Physic Yara II


Redactie HiFi.nl | 17 juni 2007 | Audio Physic

(ingezonden mededeling)

Na zes jaar was het tijd om eens kritisch naar de Yara serie te gaan kijken: De oer-Yara, de vloerstaande luidspreker waar de serie mee begon, krijgt een complete “make-over” met onder andere nieuwe drivers, een nieuw filter en zal voortaan als Yara II Classic door het leven gaan.

Yara II Superior
Voor de luisteraars die vinden dat de huidige Yara vloerstaander iets tekort komt en voor degene voor wie bijvoorbeeld een Tempo of Scorpio financieel niet haalbaar is, heeft Audio Physic de Yara II Superior ontworpen. Denk aan een Scorpio sound in een wat forsere Yara behuizing. Importeur More Music verwacht, na de eerste versies gehoord te hebben, dat ze heel veel enthousiaste medestanders gaan krijgen.

De Yara II Superior is er vanaf 2000 euro per set.

Yara II Monitor en Yara II Center
Dit zijn uiteraard de vernieuwde en opgefriste opvolgers van de huidige versies. Ook hier nieuwe drivers en filters en een verbeterde klank.

De monitor is er vanaf 800 euro per set en de center is er vanaf 625 euro.

Yara II Subwoofer
De Yara subwoofer is flink onder handen genomen: met een compleet nieuwe versterkermodule en betere driver gaat deze compacte krachtpatser hoge ogen gooien.

Verkoopprijs vanaf 995 euro.

Spark
De Spark is vanaf heden in een nog fraaier jasje leverbaar: het is de fineerspecialisten van Audio Physic gelukt om zowel een ebony als een aluminium maatpak te kunnen leveren. In beide verschijningsvormen wordt de Spark wel een heel chique en elegante verschijning.

De ebony versie gaat 2300 euro kosten, de met aluminium beklede versie gaat 2500 euro kosten. Beide versies zijn per direct leverbaar.

Virgo V
Ter completering van de huidige Reference lijn heeft Manfred Diestertich de Virgo V het levenslicht laten zien. Stelt u zich een kleine Avanti voor met alle goodies die de Reference lijn zo bijzonder maakt: de super-speciale drivers die Audio Physic zelf ontwikkeld heeft (de conus tweeter en de speciale baskets van de drivers), zoals toegepast in de Avanti en Caldera. Krachtig en groots in klank, maar ook subtiel en lichtvoetig. Overigens is de standaard toepassing van de nextGen terminal van WBT nog een aardig detail dat niet onvermeld mag blijven. Het onderstreept het compromisloze karakter van Audio Physic nog maar weer eens.

De Virgo V is leverbaar vanaf eind juni voor 6200 euro per paar. De ebony versie gaat 1000 euro per paar meer kosten.

Reference Center
U raadt het al, een grote center luidspreker die naadloos zijn plek gaat innemen in een grote meerkanaals-opstelling opgebouwd rondom Virgo, Avanti of Caldera. Ook hier wordt kwistig gebruik gemaakt van de nieuw ontwikkelde tweeter en midrange. Voor eigenaren van de vorige generatie Avanti, bestaat de mogelijkheid om een speciale versie van de nieuwe Reference Center met Ring-Radiator tweeter te laten bouwen.

De Reference Center kost 2600 euro. Een ebony versie gaat 2900 euro kosten.

EDITORS' CHOICE