NIEUWSAVI

AVI ADM9 actieve USB luidsprekers


Redactie HiFi.nl | 25 juni 2007 | AVI

(ingezonden mededeling)

De AVI ADM9 luidsprekers zijn de nieuwste ontwikkeling van AVI en speelt hiermee in op de toenemende vraag naar hoogwaardige muziekweergave vanaf een PC gebaseerd systeem. Deze actieve luidsprekers hebben een ingebouwde DAC met naar keuze een USB of Toslink ingang.

De ingebouwde DAC van de ADM9 brengt uw digitale muziekbestanden op het hoogste niveau en door de ingebouwde voorversterker kunt u nog een analoge bron aansluiten en het volume regelen. Deze luidsprekers zijn niet alleen uniek vanwege hun flexibiliteit maar de geluidskwaliteit is van een niveau dat in deze prijsklasse ongekend is.

Versterkers
Elke ADM9 heeft twee discrete, bi-polaire lineaire versterkers met ieder een aparte voeding welke intermodulatie vervorming elimineert. Elke bas speaker heeft 250W en elke tweeter 100W. De vervorming is extreem laag en de krachtige versterkers voorkomen het zogenaamde clippen.

Elektronisch scheidingsfilter
In elk 2-weg systeem zijn er twee belangrijke factoren die bij het ontwerp meetellen: Ten eerste, het frequentie gebied waar beide speakers (woofer en tweeter) hoorbaar zijn moet het signaal gelijktijdig zijn. Alleen fase correcte scheidingsfilters kunnen dit bereiken. Ten tweede, de speakers, zeker de tweeters, moeten zo snel mogelijk afgekapt worden voorbij de scheidingsfrequentie om er zeker van te zijn dat deze onhoorbaar is buiten zijn toegewezen werkingsgebied.

Elke ADM9 heeft actieve, fase perfecte, analoge 4de orde filters die het geluid van de tweeter verwijderd vanaf het middengebied voorbij de scheidingsfrequentie waardoor de weergave veel vloeiender en meer gedetailleerd klinkt dan de meeste andere conventionele actieve of passieve luidsprekers.

Voorversterker
Op afstand bedienbaar, twee ultra lage vervorming ingangen, één USB of Toslink en de andere analoog. De volume regeling onthoudt de instelling voor iedere ingang en is zeer fijn afstelbaar. De voorversterker levert een gebufferd signaal voor de aangesloten monitor en sub woofer(s). De voorversterker heeft een ingangsgevoeligheid van 500 millivolt voor compatibiliteit met iPods, Airport Express lijn uitgangen en veel portable music players, etc.

Digitale conversie
Een Burr Brown USB audio codec met een kristal klok om jitter problematiek te voorkomen, USB 1.1 compatible. Deze converteert zowel digitaal naar analoog en omgekeerd (AD), dit laatste kan gebruikt worden om bijvoorbeeld een platencollectie te digitaliseren. Ook is er een Toslink versie leverbaar welke uitermate geschikt is voor bijvoorbeeld de Hifidelio, Squeezebox of Sonos. Deze Toslink versie heeft een Wolfson WM8740 24 bit DAC

Luidspreker drivers
De woofer is een 6 inch van zeer hoge kwaliteit met een voice coil van 1,5 inch. Er is grote power handling en maximale lineaire uitslag. De conus is van composiet papier met een zachte stofkap voor de meest accurate en natuurlijke weergave en vloeiende amplitude response ver boven de scheidingsfrequentie (3.4 kHz). De tweeter is voorzien van een 1 inch voice coil en fase correctie; en heeft exceptionele power handling en amplitude response loopt schoon naar 30 kHz.

Binnenkort komt er als aanvulling op de ADM9 nog een actieve sub woofer met een 3 inch voice coil en een professionele 10 inch woofer. De ADM9 monitor is voorzien van sub woofer uitgangen en zo kan een actief 3-weg systeem samengesteld worden.

Specificaties ADM9 monitoren

Type: 2-weg, actief
Frequentie bereik: 100 Hz – 30 kHz (+/- 1,5 dB)
Bas response: -6dB @ 55 Hz
Scheidingsfilter: Actieve, fase perfecte, analoge 4de orde filters
Versterkers: aparte discrete bi-polaire versterker voor laag (250W) en hoog (100W) met gescheiden voedingen
SPL: 110dB/M +
Ingangen: 1 x digitaal (Toslink of USB), 1 x analoog
Uitgangen: 2 x sub woofer
DAC (Toslink versie): Wolfson WM8740 24 bit / 192k
DAC (USB versie): Burr Brown
Overig: Zeer nauwkeurige volume controle en ingangskeuze via IR afstandsbediening
Meegeleverd: afstandsbediening, 2 x 3 meter voedingskabel, 1 x 5 meter interlink
Afwerking: Pianolak zwart, zwart, wit, kersen, walnoot
Prijs: vanaf € 1.650,00 / paar

EDITORS' CHOICE