Update - Cambridge Audio A/V en DVD nieuws

28 juni 2007 (13:29) - Er komt geen versie 2 of 3 van de 640R - update door Dimex (Andre van de Berg)

Cambridge komt met nieuwe dvd-spelers en AV-receivers

Cambridge Audio komt binnenkort met nieuwe dvd-spelers en av-receivers, maar heeft nog geen plannen om een blu-ray of hd dvd speler op de markt te brengen. De technische directeur van Cambridge Audio, Matthew Bramble, zegt er het volgende over: Ē We wachten om te zien of Blu-ray of HD DVD het meest gebruikte formaat wordt, en bovendien op de exacte specificaties. Het is een een wedstrijd waar we ons niet mee bemoeien. Ē

Als eerste van de dvd-spelers: versie 2 van de Azur 540D. Deze speler wordt door het bedrijf omschreven als een Ďaudiofiele DVD/CD spelerí. Voor DVD weergave biedt het upscaling tot 720p of 1080i via HDMI, en alle bekende standaard analoge video uitgangen als component, scart, s-video en composite. Naast dvd-schijven worden ook de bestandsformaten DivX en MP4 ondersteund. De Azur 640D biedt bovendien de mogelijkheid van het afspelen van zowel DVD-Audio als SACD, en het schalen van video gaat tot 1080p.

Net na de zomer komt Cambridge Audio ook met een nieuw instapmodel AV receiver: de Azur 340R. Een Ďhigher-endí versie van de 740 R komt volgend jaar, maar details noch prijs zijn hiervan bekend gemaakt.

EDITORS' CHOICE