NIEUWSDenon

Koopzondag Cilo Zutphen


Redactie HiFi.nl | 29 juni 2007 | Denon

(ingezonden mededeling)

Tijdens de koopzondagshow komend weekend van Sights&Sounds in CILO te Zutphen, de allerlaatste troef op audiogebied van audio-innovator Denon, de CX3, een top-notch midi systeem.

Sights&Sounds demonstreert met trots dit super systeem, vol met de laatste technologie van dit edelmerk. Wij hebben dit systeem al op de British Hifi Show in Bristol, hier klonk het systeem al zeer veelbelovend, Denon heeft nu ook zeer fraaie bijgeleverde luidsprekers ontwikkeld die niet alleen het oog, maar ook het oor strelen. 

De CD/SACD speler maakt gebruik van een nieuw ontwikkeld SACD loopwerk en weegt maar liefst 7 kilo. De slechts 5mm dikke lade is gemaakt van aluminium en benadrukt het slanke elegante design. Het middelpunt van de DCD-CX3 is de centraal geplaatste 1.4kg wegende zinken behuizing. Het inlezen van de disc gebeurt in alle rust en trillingen worden optimaal onderdrukt.  

De CX3 series kan ook overweg met nieuwe media. De DCD-CX3 speelt MP3 en WMA bestanden op CD-R/RW. De stereo receiver heeft een aansluiting voor het optioneel verkrijgbare ASD-1R iPod Docking Station zodat ook bestanden van een Apple iPod kunnen worden beluisterd. Navigatie door de iPod menus is eenvoudig met behulp van de aluminium afstandsbediening. 

De achterzijde van de DRA-CX3 heeft ook een platenspeleringang voor zowel MM als MC elementen. Om het beste te halen uit alle bronnen is de DRA-CX3 voorzien van een Pure Direct functie. Hifi puristen kunnen tijdens het beluisteren van een CD desgewenst het display en de ontvanger van de RDS tuner uitschakelen. Voor het omschakelen van ingangsbron maakt de DRA-CX3 gebruik van ingangsrelais die direct achter de vergulde massief koper aansluitingen zijn geplaatst. Twee gescheiden voedingen in de speler voorkomen wederzijdse interferentie tussen de analoge en digitale schakelingen. 

Ook op onze show te beleven de ewig enigmatische Ewald Verkerk, importeur van o.a. Vivid, neemt dit keer wel iets heel iets anders dan de gebruikelijke hifi, vertrouw op hem voor mooie goedklinkende en goed uitziende apparatuur. Nu komt hij met Geneva Audio, het ultieme iPOd accessoire, niet heel goedkoop, maar juist voor diegene die het beste wil.

MERK

EDITORS' CHOICE