NIEUWSBenQ

Benq Group topman verliest positie


Redactie HiFi.nl | 04 juli 2007 | BenQ

(gezien op het Internet)

Hoofd van Benq K.Y. Lee gaat zijn positie als topman in verschillende bedrijven van de Benq Group verliezen.
 
K.Y. Lee verliest zijn positie als topman bij AU Optronics en bij Benq, zo werd maandag bevestigd. Het bedrijf is momenteel bezig met een grootschalige reorganisatie waarvan verwacht wordt dat die 1 september is afgerond.

Lee zal aangesteld blijven als voorzitter van de raad van bestuur van Qisda, Benq en Au Optronics zodra de reorganisatie achter de rug is. Bij geen van deze bedrijven zal hij echter nog CEO zijn.

De aankondiging komt minder dan een jaar nadat Benq omgerekend meer dan 600 miljoen euro verlies heeft geboekt in een poging om wereldwijd naam te maken in de mobiele telefoonindustrie.

Zo opende het bedrijf Benq Mobile in oktober 2005, nadat het de mobiele telefoontak van Siemens had overgenomen. Een jaar later moest het bedrijf echter de handdoek in de ring gooien door sterke competitie en zware verliezen. Nadien wordt het management verweten dat het gekozen heeft voor een verliezende strategie.

Benq maakte in maart een verlies bekend van omgerekend 625 miljoen euro voor het hele jaar 2006. De omzet bedroeg bijna 3 miljard euro.

Afgezien van de financiŽle problemen moet het bedrijf ook de gang naar de rechter maken, omdat het betrokken is bij een intern aandelenschandaal. In maart hebben aanklagers kantoren van Benq doorzocht en drie topmannen van het bedrijf ondervraagd over aandelenfraude.

EDITORS' CHOICE