B&O Beo5 afstandsbediening


0 | 11 juli 2007 | Bang & Olufsen

(ingezonden mededeling)

De Beo5, de gloednieuwe afstandsbediening van Bang & Olufsen geeft u complete controle

Bang & Olufsen heeft, bij de ontwikkeling van de Beo5 afstandsbediening, meer tijd en energie gestoken in onderzoek en de ontwikkeling van intuïtieve bedieningsprincipes, en de integratie ervan, dan ieder ander bedrijf voor consumentenelektronica. Vandaag de dag wordt de volledige bedieningstaal begrepen door alle productcombinaties van Bang & Olufsen met één afstandsbediening.

Met de nieuwe Beo5-afstandsbediening  zetten we de volgende stap: Bang & Olufsen introduceert een volledig flexibele en persoonlijke afstandsbediening die elke productcombinatie kan bedienen, de afstandsbediening kan zelfs producten bedienen met functies en opties die we nog niet kennen.

“Alhoewel de Beo5 een volkomen nieuwe afstandsbediening is die een revolutie teweegbrengt, blijft de bediening gebaseerd op principes die onze klanten kennen. Dit was erg belangrijk voor ons”, verklaart CEO Torben Ballegaard Sørensen. “We blijven trouw aan de uitgebreide ervaring met gebruikersinterfaces die wij over de jaren hebben opgebouwd, dus het bedienen van uw apparatuur blijft zo relevant, eenvoudig en intuïtief mogelijk; met de Beo5 hebben wij complete flexibiliteit toegevoegd.”


Elke klant heeft zijn eigen volledig persoonlijke afstandsbediening
Het klinkt eenvoudig, en dat is het ook. De Beo5 wordt geleverd zonder de opties uit de fabriek van Bang & Olufsen, maar is persoonlijk op maat ingesteld voordat de klant de afstandsbediening thuis ontvangt. Ons unieke distributienetwerk is grondig getraind en opgeleid over de configuratie van de Beo5 zodat de afstandsbediening tegemoetkomt aan de behoeften van de klant, waardoor hij of zij de installatie thuis volledig kan bedienen.

De Beo5 kan op bijna elk product in uw installatie worden afgestemd. U kunt knoppen en functies toevoegen of verwijderen. U kunt de knoppen aanpassen op bijvoorbeeld linkshandig gebruik. U kunt de bediening van uw audio-/videoapparatuur combineren met andere op afstand bediende systemen zoals verlichting, gordijnen, ramen, airconditioning of beveiliging – en de volledige controle houden terwijl u rustig achteroverleunt in uw favoriete stoel.


Gebruiksgemak door logische en intuïtieve bediening
De Beo5 heeft een nieuwe LCD-kleurendisplay met een programmeerbaar touch screen en een chemisch geharde glasplaat aan de voorkant. Hiermee kunt u functies activeren die relevant zijn voor uw persoonlijke productcombinatie door direct op het scherm te drukken.

De technologie achter de bediening van de display is een combinatie van twee verschillende typen van bediening door middel van aanraking: Sensi-touch – waarmee u de knop detecteert, en soft-touch – waarmee u een functie activeert door de knop echt in te drukken. Wij noemen dit Touch-and-Go. Er zijn 12 van deze zogenaamde dynamische knoppen, die benoemd of verplaatst kunnen worden naar gelang de wensen van de klant.

 
Een nieuw visueel standpunt
Als u de Beo5 op tafel legt, trekt de vormgeving uw aandacht; omdat de Beo5 rechtop staat, weet u altijd waar de afstandsbediening is. De ongebruikelijke visuele expressie van de Beo5 is een tegenstelling in vormgeving – de cirkel en het vierkant. De ronde aluminium bal, met de sensi-touch toetsen en een volumewiel, gecombineerd met de vierkante glazen display en de soft-touch toetsen.

“De ontwerper heeft zijn inspiratie gehaald uit een oud symbool voor macht en controle: de scepter”, legt Product Manager Torben Kyed uit. “De bal ligt net als de scepter veilig in uw hand, en de display is het ornament dat vaak gezien wordt bovenop de scepter.”

 
Ligt veilig in de palm van uw hand
Er is veel tijd gestoken in het ergonomische ontwerp van de Beo5. Uitgebreide gebruikerstests hebben uitgewezen dat de driedimensionale vorm van de bal en het ontwerp van de achterkant zorgen voor een stevige grip en tevens de reikwijdte van de duim beperken om de uiterste hoeken van de afstandsbediening te bereiken. Een ander belangrijk aspect is het juiste gewicht en de juiste balans, die worden gewaarborgd door het plaatsen van een element in wolfraam in de bal. De materialen zijn zorgvuldig geselecteerd en onderstrepen het belang van vakmanschap en stevigheid.

 
Stevigheid is essentieel
De display heeft een op maat gemaakte voorkant van gehard glas, met een door de ontwerper gespecificeerde dikte en slijping die de elegantie en optimale stevigheid waarborgen, maar zonder scherpe randen die in uw vingers kunnen snijden. De afstandsbediening heeft een robuuste achterkant van infrarood-transparant plastic dat zorgt voor het uitstekende signaalbereik dat de klanten van Bang & Olufsen gewend zijn.

Hiernaast wordt de Beo5 onderworpen aan strenge mechanische testen zoals bestendigheid tegen handcrème, krasproeven, extreme temperaturen en strenge valproeven om ervoor te zorgen dat de duurzaamheid en stevigheid net zo hoog of hoger is dan die van bestaande afstandsbedieningen van Bang & Olufsen. Dus u hoeft zich geen zorgen te maken als u de Beo5 laat vallen – gewoon oprapen en u hebt de bediening weer in handen!

EDITORS' CHOICE