NIEUWS

Veranderingen bij tijdschrift Luister


Redactie HiFi.nl | 21 juli 2007

(ingezonden mededeling)

Vanaf 1 juli wordt Luister uitgegeven door een nieuw op te richten Luister BV. Hier neemt behalve de bestaande uitgever, Uitgeverij Scala, BCM  in deel.

Uitgever Mik Fetvaciyan draagt zijn uitgeverstaken over aan Eric Bruger, directeur van BCM, en Ashja Bosboom-Fetvaciyan, marketing-directeur van Uitgeverij Scala. Peter Schrijver blijft uw aanspreekpunt voor de Sales van Luister, zowel voor papier als online. De andere Scala-tijdschriften blijven zelfstandig verschijnen.

Uitgevers en redactie gaan bespreken hoe Luister de toekomst tegemoet kan treden. Er leven volop ideeën voor vernieuwing, die op termijn moeten leiden tot een nóg beter en aantrekkelijker tijdschrift.

 

Hoofdredacteur Luister vertrekt

Guido van Oorschot (45) vertrekt als hoofdredacteur van het klassieke-muziektijdschrift Luister. Het aanstaande septembernummer wordt het laatste van zijn hand.

Scala en BCM, sinds kort de gezamenlijke uitgevers van Luister, betreuren zijn vertrek. Van Oorschot, tevens medewerker van de Volkskrant, heeft Luister de afgelopen vijf jaar succesvol geleid. Het van oudsher discofiele karakter van het tijdschrift heeft hij voorzien van een eigentijds journalistiek profiel. Hij zal als freelance muziekjournalist blijven werken, onder meer voor Luister.

Luister bestaat 55 jaar en is het enige onafhankelijke klassieke-muziektijdschrift van Nederland. Het verschijnt tien keer per jaar en besteedt uitvoerig aandacht aan klassieke muziek via interviews, cd- en dvd-recensies, beschouwingen, columns en portretten. Sinds 2005 verschijnt Luister zowel op papier als online.

EDITORS' CHOICE