NIEUWSSony

Sony introduceert HDV-Walkman


Redactie HiFi.nl | 04 augustus 2007 | Sony

(gezien op het Internet)

Sony brengt in september een video-Walkman op de markt die hd-beelden kan weergeven. De gv-hd700e kan videomateriaal vanaf HDV- en miniDV--bandjes afspelen.

De video-Walkman kan niet alleen hd-video afspelen maar ook HDV 1080i- en DV-signaal vanaf een externe bron opnemen. Het apparaatje bevat een 7" groot lcd-breedbeeldschermpje dat 384.000 beeldpunten kan weergeven. Een hdmi-uitgang kan voor weergave op een hdtv of monitor zorgen; digitale signaaloverdracht kan ook via i.link geschieden terwijl de analoge overdracht via s-video en rca verloopt.

Tijdens afspelen van materiaal kunnen snapshots gemaakt worden die opgeslagen kunnen worden op Memory Stick. Bovendien ondersteunt de video-Walkman x.v.Colour, Sony`s technologie die gebaseerd is op de standaard xvYCC en die het kleurenbereik bijna verdubbelt.

Het speeltje zal vooral filmmakers aanspreken die onderweg hun banden willen bekijken. Volgens Sony garandeert de All-scan-functie dat het apparaat alle opgenomen frames weergeeft op het lcd-scherm zodat gebruikers beelden grondig kunnen bekijken.

EDITORS' CHOICE