vM introduceert high end DAC


Redactie HiFi.nl | 18 augustus 2007 | Van Medevoort

(ingezonden mededeling)

Muziek vanuit een professionele optiek

Voor wie al zijn digitale media zoals cd, (kabel)tuner, muziek server én PC naar een professioneel niveau wil tillen, heeft Van Medevoort de oplossing: de vM DA460 stereo digitaal/analoog converter.

De nieuwe Van Medevoort converter is natuurlijk veel meer dan een waardige opvolger van de vM DA222: een icoon onder de high-end d/a converters. De vM DA460 levert nóg meer muzikaliteit dankzij de integratie van maar liefst twee vM superklokken en de converter beschikt bovendien over een buitengewoon ruim aanbod van digitale ingangen.

Bijzonder aan de vM DA460 is dat hij behalve de coaxiale en optische aansluitmogelijkheden, de gebruiker ook de mogelijkheid biedt om via USB een digitaal signaal vanaf een server of PC aan te leveren. Daardoor is de Van Medevoort d/a converter, volgens de fabrikant, behalve de muzikaalste ook de meest flexibele converter op de HiFi markt.

Van Medevoort weet door zijn gedegen ervaring en activiteiten in opnamestudio’s als geen ander dat een natuurgetrouwe weergave begint bij de basis. Daarom is, net als bij elk ander Van Medevoort product, bijzonder veel aandacht besteed aan de voeding van alle analoge en digitale circuits. Zo beschikt de converter over twee ringkern transformatoren en maar liefst vier individuele voedingen, volledig discreet opgebouwd. Daardoor kunnen alle analoge en digitale onderdelen onderling geïsoleerd van stroom worden voorzien. Het resultaat is een moeiteloze, rustige, detailrijke en bovenal zeer muzikale presentatie van muziek.

In de 460 serie komt later naast de vM DA460 een cd loopwerk, de vM CT460.

Prijs:
vM DA460 d/a converter:  1990 euro

EDITORS' CHOICE