NIEUWS

Logitech iPod speakersysteem voor slaapkamer


Redactie HiFi.nl | 20 augustus 2007

(ingezonden mededeling)

Amersfoort, 20 augustus 2007 – Logitech, wereldwijd marktleider op het gebied van iPod speakers, kondigt vandaag het Logitech® Pure-Fi Dream™ Premium Bedroom Music System for iPod® aan. Dit innovatieve speakersysteem valt in een nieuwe categorie van iPod speakersystemen die speciaal geschikt zijn voor gebruik in de slaapkamer. Met - volgens Logitech - superieure audiokwaliteit, vernieuwende bewegings- en lichtregistratie, een ingebouwde digitale AM/FM radio en dubbele alarmfunctie met batterij back-up is het Pure-Fi Dream speakersysteem perfect voor gebruik in de slaapkamer.

“De Pure-Fi Dream is het meest doordachte en geavanceerde ontwerp voor iPod bezitters”, zegt Jef Holove, general manager en vice president van de Logitech audio business unit. “Steeds meer mensen gebruiken hun iPod in de slaapkamer. Een kwalitatief hoogwaardig speakersysteem, specifiek ontworpen voor de slaapkamer,  bestond nog niet. De Pure-Fi Dream is primair een hoogstaand audioplatform in de slaapkamer op elk gewenst moment van de dag.  De innovatieve licht- en bewegingsregistratie, alsmede de alarmfunctie, maken van de Pure-Fi Dream het ideale systeem voor iPod bezitters.”

In tegenstelling tot een standaard wekkerradio is de Pure-Fi Dream een audiosysteem dat beschikt over 3/4-inch high-definition, soft-dome tweeters en 3-inch krachtige, long-throw woofers. Dankzij de  Logitech StereoXL™ technologie ontstaat een zeer breed geluidsveld zodat iPod bezitters kunnen genieten van een geluid dat volgens Logitech niet onderdoet voor een gemiddelde stereo-installatie.

De Pure-Fi Dream biedt ook tal van andere vooruitstrevende eigenschappen. Zo maken de Logitech Pure-Fi Dream speakers gebruik van de nieuwste bewegingsregistratie technologie. Voor de bediening van de Pure-Fi Dream in een donkere ruimte lichten de bewegingsgevoelige bedieningsknoppen met backlight verlichting automatisch op wanneer een bewegende hand in de buurt van de speaker komt. De knoppen dimmen automatisch wanneer het instellen van de instellingen afgerond is. De knoppen met backlight zorgen ervoor dat het instellen van het weksignaal zeer eenvoudig is zonder ingewikkeld rommelen in het donker.

De bewegingsregistratie is verder ook gekoppeld aan de snooze functie. In plaats van een standaard knop, is een wuivende handbeweging voldoende om de snooze functie te activeren. Hierdoor is het niet meer nodig om fysiek de snooze knop aan te raken met als bijkomend risico dat een slaperig persoon de iPod omver stoot. Voor mensen die toch liever een traditionele snooze knop aanraken, is de Pure-Fi Dream ook voorzien van een standaard knop bovenop het systeem.

Naast de bewegingsregistratie technologie heeft Logitech het systeem ook voorzien van lichtsensoren. Het scherm past zich automatisch aan wanneer het omgevingslicht verandert. Overdag en ‘s nachts is het scherm goed leesbaar. De geelkleurige cijfers geven de tijd en de datum zeer helder weer en op het scherm verschijnt ook informatie over het nummer dat afgespeeld wordt op de iPod. Ook verschijnt alle informatie over radiostations en is de volume-instelling goed zichtbaar. In de avonduren, wanneer het scherm automatisch dimt, is nog steeds alle informatie goed zichtbaar op het LCD scherm. Het scherm verlicht de omgeving daarbij nauwelijks.

De Pure-Fi Dream biedt – net als andere populaire Logitech producten – éénknops toegang tot iPod afspeellijsten en radiostations. Het systeem heeft 24 presets, onderverdeeld in zes iPod afspeellijsten, zes AM radiostations en twaalf FM radiostations. Daarnaast is de Pure-Fi Dream ook voorzien van een dubbele alarmfunctie. Het weksignaal voor beide partners is afzonderlijk instelbaar voor ontwaken in combinatie met een iPod afspeellijst, een radiostation of een klassieke buzzer. Dankzij de ingebouwde back-up batterij hoeven schone slapers zich geen zorgen te maken over stroomuitval.

Met behulp van de meegeleverde afstandsbediening is het mogelijk om favoriete afspeellijsten te selecteren, af te stemmen op radiostations, het volume in te stellen, functies te bedienen als skip forward en skip back, afspelen, pauze, shuffle of het herhalen van nummers en het alarm tijdelijk of geheel uit te schakelen. Net als het speakersysteem zijn ook de knoppen van de afstandsbediening voorzien van knoppen met achtergrondverlichting voor eenvoudig navigeren in het donker.
 

Het Pure-Fi Dream speakersysteem maakt deel uit van het ‘Made for iPod’ programma en is uitgevoerd in stijlvol piano zwarte lakkleur die naadloos aansluit bij de vormgeving van de iPod. Wanneer een iPod is verbonden met het systeem (‘docked’), wordt de iPod automatisch opgeladen.
 
Om volledig in te spelen op de wensen van de moderne consument, biedt Logitech een complete productfamilie aan voor iPods en MP3 spelers. De productreeks bestaat uit ondermeer de Logitech® Pure-Fi Anywhere™ Compact Speakers for iPod® (eveneens vandaag aangekondigd), het high-end Logitech® AudioStation™ speaker system, het lichtgewicht Logitech® AudioStation™ Express draagbaar speakersysteem, de stijlvolle Logitech® mm32 Portable Speakers for iPod en de flat-panel Logitech® mm28 Portable Speakers.


Prijs en verkrijgbaarheid

Het Logitech Pure-Fi Dream speakersysteem is vanaf begin oktober leverbaar voor een winkeladviesprijs van 249,99 euro.

EDITORS' CHOICE