NIEUWS

Logitech Pure-Fi Anywhere


Redactie HiFi.nl | 20 augustus 2007

(ingezonden mededeling)

Amersfoort, 20 augustus 2007 – Logitech, wereldwijd toonaangevend producent vandraagbare iPod speakers, kondigt vandaag de Logitech® Pure-Fi Anywhere™ Compact Speakers for iPod® aan. Dit speakersysteem levert groots geluid in combinatie met een bescheiden afmeting.

Aansluitend op het succes van de Logitech® mm50 draagbare speakers neemt Logitech de volgende logische stap op het gebied van compacte speakersystemen voor de iPod. Het Pure-Fi Anywhere speakersysteem is voorzien van een oplaadbare batterij (inclusief batterij statusindicator) en wordt geleverd met een verbeterde draagtas en een geavanceerde afstandsbediening met éénknopstoegang tot veelgebruikte functies als shuffle en repeat. Het Logitech Pure-Fi Anywhere speakersysteem biedt iPod bezitters alle denkbare functionaliteit om optimaal te kunnen genieten van iPod muziek op elke gewenste plek.  

“Sinds een kleine twee jaar is Logitech wereldwijd marktleider op het gebied van draagbare iPod speakers en we zijn ervan overtuigd dat de nieuwe Pure-Fi Anywhere ons succes wederom zal vergroten door innovatieve eigenschappen te introduceren die de iPod ervaring nog beter maken dan voorheen”, zegt Jef Holove, general manager en vice president van de Logitech audio business unit. “Logitech weet dat iPod bezitters van hun iPods ‘houden’ en dat zij de muziekspeler overal mee naar toe willen nemen. In dat geval kunnen zij erop vertrouwen dat het systeem overal en altijd aan te sluiten is op een speakersysteem dat zeer compact is, zuinig is in energieverbruik en naadloos aansluit bij de functionaliteit van de iPod.”

Oplaadbare batterij 
Uit een recent onderzoek van Logitech blijkt dat consumenten veel waarde hechten aan een langere batterijlevensduur in combinatie met efficiënter energieverbruik. Onderweg willen mensen zich geen zorgen maken over batterijen die leeg kunnen raken. De Logitech Pure-Fi Anywhere speakers functioneren daarom probleemloos tien uur. De batterij statusindicator geeft in vier stappen de capaciteit van de oplaadbare batterij weer. Dankzij deze statusindicator kunnen mensen zelf beslissen een laadsessie over te slaan, wanneer de batterij nog voldoende ‘prik’ bevat om de dag door te komen. Andersom kan natuurlijk ook. In geval van een te laag batterijniveau kunnen iPod bezitters het systeem opladen voordat zij op stap gaan. Voorkomt een hoop teleurstelling onderweg. Wanneer de iPod is verbonden met de universele connector, is de Pure-Fi Anywhere in staat om gelijktijdig muziek af te spelen en de iPod batterij op te laden.

Degelijk draagbaar
De Logitech Pure-Fi Anywhere speakers maken draagbaarheid makkelijker dan ooit: een verbeterde, beschermende draagtas is ideaal om de speakers, de stroomadapter en de afstandsbediening te vervoeren. De tas heeft zelfs een handig compartiment voor de iPod® Nano. De nieuwe stroomadapter kan eenvoudig opgeborgen worden in het iPod dockingstation. De – in rubber uigevoerde – randen voorkomen krassen op het Pure-Fi Anywhere speakersysteem. Het geïntegreerde kabelmanagement systeem van de stroomadapter voorkomt lastige ‘kabelspaghetti’.

Verbeterde bediening
iPod bezitters stellen hoge eisen aan toegankelijke bediening. Favoriete nummers moeten snel en eenvoudig binnen handbereik zijn. De Pure-Fi Anywhere speakers worden geleverd met een draadloze afstandsbediening die directe navigatie in het iPod menu tot op een afstand van ruim achttien meter mogelijk maakt. De afstandsbediening biedt de gebruiker ook éénknopstoegang tot functies als shuffle en repeat.  Hierdoor is het niet nodig om te navigeren in verschillende menulagen. De shuffle en repeat knoppen bevinden zich ook bovenop het speakersysteem en zijn direct toegankelijk. De afstandsbediening biedt gebruikers verder ook alle andere gangbare bedieningsmogelijkheden voor functies als volume, forward, back, play en pauze. 

Stijlvolle vormgeving
Naast high-performance prestaties blinkt de Pure-Fi Anywhere ook uit op het gebied van design. Het speakersysteem maakt deel uit van het ‘Made for iPod’ programma. Zo is de Pure-Fi Anywhere verkrijgbaar in twee uitvoeringen: glanzend wit met zilverkleurige roosters of in glanzend piano zwart met zwarte roosters. Hiermee sluit het systeem perfect aan bij de stijlvolle vormgeving van de iPod.

Groots geluid
Ondanks de bescheiden afmetingen en de lichtgewicht uitvoering (726 gram en 9 cm breed, 33.5 cm lang en 4 cm hoog) is het Pure-Fi Anywhere systeem in staat om dynamische, full-range geluid te produceren met behulp van dubbele 2-inch Max-X™ en high-excursion drivers met neodymium magneten. De 3-inch pressure drivers maximaliseren de bass en  minimaliseren vervorming. De combinatie van actieve drivers en pressure drivers zorgt ervoor dat de Pure-Fi Anywhere speakers extreem heldere hoge tonen produceren en krachtige bass tonen leveren met een flinke ‘oempf’.

Om volledig in te spelen op de wensen van de moderne consument, biedt Logitech een complete productfamilie aan voor iPods en MP3 spelers. De productreeks bestaat uit ondermeer de Logitech® Pure-Fi Dream™ Bedroom Music System (eveneens vandaag aangekondigd), de high-end Logitech® AudioStation™ speakers, de lichtgewicht Logitech® AudioStation Express™ speakers, de stijlvolle Logitech® mm32 Portable Speakers for iPod en de flat-panel Logitech® mm28 speakers.


Prijs en verkrijgbaarheid

Het Logitech Pure-Fi Anywhere speakersysteem is vanaf begin september leverbaar. De winkeladviesprijs in Europa is 149,99 euro.

EDITORS' CHOICE