NIEUWSiEar

Factorium Festival Tilburg


Redactie HiFi.nl | 23 augustus 2007

(ingezonden mededeling)

Vinyl is hot!

Wie dacht de de komst van cd`s en mp3`s de originele glimmende langspeelplaten en singles tot de vergetelheid zou veroordelen komt bedrogen uit. Meer dan ooit staat het oude vinyl van weleer in de belangstelling van oprechte muziekliefhebbers.


 
Een goede reden voor de organisatoren van het Factoriumfestival om dit jaar voor deze liefhebbers een ruime plek te reserveren. Wie wil weten wat zijn eigen platencollectie nog waard is kan deze meenemen en laten taxeren door de taxateurs van de infosite www.watisjeplaatwaard.nl; singles, LP`s en EP`s worden op waarde geschat door deze deskundigen en wie weet blijkt tijdens de taxatie dat u in het bezit bent van een zeldzaam exemplaar. De platen mogen een halve eeuw popmuziek beslaan.

Daarnaast is het Grammofoon Genootschap aanwezig, een collectief met liefde voor radio`s en koffergrammofoons met de daarbij behorende vinylcollectie uit de jaren vijftig en zestig.

U krijgt een live demonstratie van vijftig jaar audio en zult versteld staan van de kwaliteit die de buizenstelsels nog voortbrengen.

Liefhebbers met een verfijnd gehoor kunnen zich overgeven aan een luisterdemonstratie, verzorgd door de high-end specialisten van iEar uit Tilburg in samenwerking met de audio en video website HiFi.nl.

Om ‘memorylane` compleet te maken is er een tentoonstelling van oude platenhoezen en kunt u als aandenken uw slag slaan op de platenmarkt op het festivalterrein.


Over het Factorium Festival

Met veel succes opende Factorium Tilburg vorig jaar voor het eerst haar nieuwe cursusseizoen met een festival. Dat smaakte naar meer... en meer komt er.  

Dit jaar belooft zo mogelijk nog aantrekkelijker te worden. Jong en oud kunnen hun hart ophalen aan de programmering van het Factoriumfestival dat op zondag 26 augustus het startsein is voor het nieuwe cursusjaar van Factorium Tilburg.

Factorium heeft een cursusaanbod voor alle leeftijden in huis en dat blijkt wel uit de opzet van het festival. Dat het hoofdgebouw inmiddels door het jaar heen uit zijn voegen barst wisten we al. Vandaar de geplande nieuwbouw in het centrum van Tilburg die dankzij inspanningen van de gemeente nu daadwerkelijk dichterbij komt. Maar op zondag 26 augustus zullen de muren van het hoofdgebouw aan het Kapelaan Poellplein spreekwoordelijk bol staan van de activiteiten. Workshops en demonstraties waarin elke leeftijdsgroep iets van zijn gading kan vinden: van streetdance tot klassiek viool, van musical tot wereldmuziek en van buikdans tot popmuziek. Naast levende muziek en dans zal ook de wereld van de vinylliefhebbers een prominente plaats innemen op het festival.

De twijfelaars en zich oriënterende bezoekers kunnen alles van een afstand bekijken en zich rustig laten voorlichten, de enthousiastelingen kunnen daadwerkelijk meedoen en de impulslievelingen kunnen meteen de daad bij het woord voegen en zich inschrijven voor  een proefles of (korte) cursus.

In de programmering van de podia op het festivalterrein is zeker gedacht aan alle leeftijden. De optredens bieden voor elk wat wils. De organisatoren zijn trots op de hoofdact: die wordt verzorgd door niemand minder dan V.O.F. de Kunst (13.30 - 14.30 uur). Nol Havens neemt samen met zijn muzikanten Ocki, Tijn en Hans alle kinderen én ouders mee naar hun eigen muzikale pretpark.

 

Aanvullende informatie:
Factorium festival - Programma
Factorium Tilburg website

Factoriumfestival op zondag 26 augustus: een dag om te noteren in de gezinsagenda:
Factorium Tilburg, Kapelaan Poellplein 3 in Tilburg.
Het festival is van 12.00- 17.00 uur.

EDITORS' CHOICE