NIEUWS

Shows - publicatie wk.34


Marc Brekelmans | 23 augustus 2007

Hoewel er nog vele Nederlanders op hun vakantieadres genieten van hun welverdiende rust is inmiddels het ‘normale’ leven weer van start gegaan. Deze week waren de eerste shows al weer gepland.

Zo organiseerde Marantz aan het begin van deze week haar jaarlijkse huisshow waar dealers en pers kennis konden maken met de producten die nog dit jaar door het merk geďntroduceerd zullen worden. Geen echte verrassingen deze keer, maar vooral in de Marantz Range mag u de nodige nieuwe producten verwachten. Gezien de technische verbeteringen in deze producten verwachten we dat ze wéér beter zullen klinken dan hun voorgangers. Benieuwd naar wat Marantz toonde tijdens haar huisshow? Volgende week (ijs en weder dienende) zullen we u de videoreportage van de Marantz huisshow kunnen tonen.

Ook de scholen zijn op veel plaatsen weer begonnen, zo ook de muziekscholen. Het Factorium in Tilburg start zondag a.s. (26/8) het nieuwe jaar met een heus festival. Tijdens dat festival kunt u kennis maken met het cursusaanbod van deze muziekschool, maar er is ook volop te genieten van muziek. Zo zullen er gedurende de gehele middag optredens verzorgd worden – met onder andere VOF de Kunst - en is de Tilburgse hifiwinkel iEar present om de aanwezige muziekliefhebbers te trakteren op optimale muziekreproductie. Dus, kom naar Tilburg en laat u verrassen door alle aspecten van het actief en passief bezig zijn met muziek.

Volgende week (31/8 – 5/9) kunt u ook een bezoek brengen aan  de IFA in Berlijn. Weliswaar een flinke reis, maar de beurs beloofd meer dan de moeite waard te worden. Mocht u overwegen om naar Berlijn af te reizen, beluister dan de HiFi.nl podcast waarin we een interview hebben met de IFA organisatie.

Misschien tot ziens in Tilburg of Berlijn.
Marc Brekelmans
Hoofdredacteur HiFi.nl


Nieuw op HiFi.nl

Hardware recensies

Oppo DV-981HD
De DV-981HD is een speler met voor ieder wat wils. Met maar 2.4 kilogram gewicht heeft de speler nét een beetje meer gewicht dan de meeste platte dvd loopwerken. Afspeelbaar is eigenlijk bijna alles op schijf: de Oppo leest onder andere DVD-video en –audio (SA)CD, CD, HDCD, DivX, XviD, Jpg, Kodak Picture Disc, MP3, WMA bestanden en op DVD-Ram na alle soorten brandbare DVD-schijven.

Panasonic TH-42PV70  
De TH-42PV70 is alweer een tiende generatie plasmascherm van Panasonic, het primaire merk van de Japanse elektronicagigante Matsushita. Niet alleen op milieutechnisch gebied is er vooruitgang geboekt, zo vervaardigt Panasonic haar plasmaschermen tegenwoordig geheel loodvrij, maar ook op het gebied van beeldkwaliteit.


Achtergondartikelen

Living Tomorrow - Brussel
Het concept Living Tomorrow is niet nieuw. Sinds het ontstaan in 1995 blijkt  het zeer succesvol en is daarom niet alleen in België te vinden. Ook in Amsterdam en binnenkort ook in San José (V.S.) kan men een glimp van de toekomst opvangen.


HiFi.nl TIP

Draadbrugjes maken
De meeste luidsprekers worden nog steeds met huiveringwekkend slechte `links` tussen de aansluitpolen geleverd. Een simpele ingreep - die ook nog eens gratis is - kan de kwaliteit van uw weergevers meteen verbeteren.


Software recensies

Jethro Tull - Aqualung (200 gram LP) 
Classic Records beoogt klassieke albums zo goed mogelijk te herscheppen in hun oorspronkelijke vorm, maar dan op perfect, superzwaar vinyl. Aqualung is een plaat waar zeer velen warme herinneringen aan koesteren.

Fennesz Sakamoto – Cendre (CD)  
De Oostenrijkse ruismanipulator Christian Fennesz heeft in korte tijd een belangrijke positie verworven in de wereld van de elektronische muziek. Samenwerken met grootheden wordt dan een mogelijkheid.

Eberhard Weber - Stages of a Long Journey (CD)
Maart 2005 hadden ze in Stuttgart een dubbele aanleiding voor een feestje. Het Theaterhaus Jazztage festival bestond twintig jaar, en bekende burger, bassist en componist Eberhard Weber 65. Het verslag van twee avonden met zowel de belangrijkste mensen waarmee Weber samengewerkt heeft in zijn loopbaan als het voltallige plaatselijke radio symfonie orkest is nu verschenen op een fraai uitgevoerde CD.

Zdeněk & Bedřich Tylšar – Concertos for 2 Horns (CD) 
Persoonlijk vind ik de hoorn een mooi instrument. Nog mooier dan een hoorn zijn (hij is flauw) twee hoorns. Aan het eind van de 18e eeuw werden er veel dubbelconcerten voor dit instrument en begeleidend orkest geschreven. Bij gelegenheid van het overlijden van de grote Tsjechische hoornist Zdeněk Tylšar werd een greep gedaan uit de opnamen die hij in de loop van vele jaren met zijn broer Bedřich maakte.

A Prairie Home Companion (DVD-film)
Garrison Keillor presenteert al meer dan dertig jaar een bijzonder programma op de Amerikaanse radio. Het is live voor publiek opgenomen humoristisch variététheater, in een stijl die al uitstierf toen Keillor nog een kind was. Hij maakte een scenario rond de laatste uitzending van het programma, verfilmd door de meester van de ensemblefilm: Robert Altman.

EDITORS' CHOICE