NIEUWSSharp

EISA Award voor Sharp


Redactie HiFi.nl | 25 augustus 2007 | Sharp

(ingezonden mededeling)

EISA Awards: Sharp Aquos LC-52HD1E is de “European Time Shift TV van het jaar 2007-2008”

De LC-52HD1E van Sharp is door de European Image and Sound Association (EISA) onderscheiden met de European Time Shift TV van het jaar 2007-2008. Met deze onderscheiding wordt de LCD TV van Sharp gezien als één van de beste consumenten elektronica producten van het moment.

De geïntegreerde harddisk recorder en de gemakkelijke time shift  functie voor het digitaal opnemen en afspelen van het opgenomen programma gaven de doorslag voor de EISA juryleden. Door de combinatie van de hoge resolutie Full HD met 100Hz technologie geeft de LC-52HD1E gegarandeerd de beste beeldkwaliteit. De HD1E serie komt in september beschikbaar op de Nederlandse markt in 52 en 46 inch formaat scherm.

Bekijk HDTV programma’s in 1080p Full HD resolutie, neem films digitaal op, stop programma’s op elk gewenst moment vervolgt het programma op een later tijdstip – De Aquos HD1E serie LCD TV’s van Sharp biedt uniek gemak dankzij de geïntegreerde harddisk recorder met de time shift functie. Met de “European Time shift TV van het jaar 2007-2008”, heeft de EISA de LC-52HD1E van Sharp onderscheiden als een van de beste producten van het jaar.

"Het grote voordeel van deze TV is het digitaal opnemen via de harddisk recorder zonder dat er gebruik gemaakt hoeft te worden van extra apparatuur of kabels. Sharp heeft niet alleen een hoogwaardige LCD TV gecreëerd, maar ook één die de consument de vrijheid geeft om TV programma’s te selecteren en op te nemen," aldus de motivatie die de EISA geeft voor de onderscheiding van Sharp.

Door deze Europese onderscheiding van topklasse aan Sharp toe te kennen, erkent de EISA de product strategie van Sharp in de groeimarkt van Full HD LCD TV’s. “Met de HD1E serie hebben we een premium LCD TV gecreëerd van hoogwaardige kwaliteit met de meest innovatieve LCD-technologie, gecombineerd met alle toekomstige kenmerken die een LCD TV nodig heeft in een fantastisch carbon frame,” zegt Evert Jan van Schuppen, president van Sharp Electronics Benelux, die erg trots is op de beslissing van de jury.

Een van de hooggewaardeerde highlights van de HD1E serie is volgens de jury, de geïntegreerde harddisk recorder dat zelfs hoge resolutie HDTV programma’s kan opnemen. De optie om time shift functies in combinatie  te gebruiken is zeer interessant: Iedereen die zijn favoriete film of programma tegelijkertijd kijkt en opneemt kan de pauzeknop gebruiken zonder dat de opname van de harddisk recorder stopt. Eigenaars van een HD1E zullen geen enkel belangrijk moment van een film meer hoeven te missen. Met de nieuwe AQUOS apparatuur wordt door de gebruiker bepaald wanneer films beginnen, wanneer het tijd is voor een pauze en wanneer verder gekeken wordt.

Volgens de EISA jury wordt de exceptioneel goede beeldkwaliteit van de onderscheiden LCD TV met 1920 x 1080 pixels en een dynamisch contrast van 15000:1 eveneens erkent: “Het fantastische beeld en het vermogen om zwartwaarden perfect weer te geven en ook de natuurlijke weergave van bewegingen in 100 Hz modus worden als zeer indrukwekkende kenmerken beschouwd in zijn eigen klasse.” Nadat de XL1E serie van Sharp op de markt gelanceerd werd in juni, zijn beide HD1E modellen in staat om de Full HD beeldkwaliteit in een 100 Hz beeld weer te geven in 1080p.

Ook hebben de vele tuners in de LCD TV invloed gehad op de keuze van de EISA: naast 2 analoge tuners, beschikt de LC-52HD1E over een DVB-T (digitale TV via de ether), DVB-C (voor kabel TV) en DVB-S/S2 (voor satelliet TV).

Eindredacteurs van 50 hoogwaardige multimedia –en home entertainment magazines uit 20 Europese landen onderscheiden de beste consumenten elektronica producten van het jaar in verschillende categorieën met de hooggewaardeerde EISA awards.

Prijzen:
De AQUOS modellen LC-52HD1E en de LC-46HD1E zijn vanaf september beschikbaar voor respectievelijk 5.499 euro en 4.499 euro.

EDITORS' CHOICE