NIEUWSSony

Sony introduceert BluRay voor de massa


Redactie HiFi.nl | 13 september 2007 | Sony

(ingezonden mededeling)

Sony introduceert twee nieuwe Blu-ray Disc-spelers. De twee nieuwe modellen, zijn dusdanig geprijsd dat de technologie voor een breder publiek beschikbaar komt. De BDP-S300 heeft een adviesprijs van 599 euro en de prijs van de high-end BDP-S500 is 899 euro.

Beide modellen zorgen voor een 1080p Full HD beeld, de hoogste mogelijke resolutie van dit moment. Dankzij de 1080p upscaling-technologie, wordt ook het beeld van gewone dvdís verbeterd op HDTVís.

Sony BluRay BDPS500

De kijkervaring wordt aangevuld door het 7.1-kanaals Lineair PCM en Dolby Digital Plus Surround-geluid. Het topmodel, de S500, heeft hier bovenop ook nog Dolby TrueHD decoding en Bit Stream Output voor DTS-HD, Dolby TrueHD audiosignalen voor nog beter beeld en geluid.


Filmbeelden zoals de regisseur het bedoeld heeft


Filmliefhebbers profiteren van 24p True Cinema. Professionele bioscoopfilmcameraís filmen met 24 frames per seconde, maar televisies hebben een hogere frameratio. Hierdoor ontstaat een verschil in beeld en geluid tussen wat er daadwerkelijk is gefilmd en het beeld en geluid op de televisie, waardoor conversie noodzakelijk is. Door de nieuwe Blu-ray Disc-spelers aan te sluiten op een 24p-televisie, zoals de nieuwe BRAVIA-lijn, is de film te zien zoals de regisseur het bedoeld en gefilmd heeft.

Sony BluRay BDPS300

Verder ondersteunen de nieuwe spelers BRAVIA Theatre Sync, waarmee met ťťn druk op de knop alle homecinema-apparatuur wordt aangezet in de juiste afstellingen. Naast BD-ROMís en dvdís kunnen de spelers overweg met muziek-cdís, video-dvdís en schijfjes met mp3-muziek of Jpeg-afbeeldingen. De BD-S500 ondersteunt bovendien BD-R/RE schijven.

MERK

EDITORS' CHOICE