NIEUWS

Signat Fury luidsprekers


Redactie HiFi.nl | 13 september 2007

(ingezonden mededeling)

Perfect passend bij de succesvolle Signat Fury versterkers en subwoofers, voorziet de nieuwe Fury full-range luidsprekerserie volledig in de behoefte van alle car audio liefhebbers. Die vier coaxiale modellen (100, 130, 165mm en 6x9“) en de twee componentensets (130 en 165mm) beschikken over een excellente geluidskwaliteit en pakkende looks. 

De twee meest in het oog springende kenmerken van de Signat Fury full-range luidsprekers zijn zonder twijfel de gele conussen en de ‘agressieve’ zwarte grilles. Maar een derde kenmerk, dat onzichtbaar maar des te meer hoorbaar is, is nog veel belangrijker: het is de voortreffelijke geluidskwaliteit, die een natuurgetrouwe, kraakheldere weergave garandeert. Na vervanging van de bestaande speakers door Fury modellen zal er werkelijk een wereld opengaan voor elke autobezitter.


De nieuwe Signat Fury fullrange coaxialen en composets bieden een excellente geluidskwaliteit en pakkende looks. 

Alle Fury midwooferconussen zijn vervaardigd uit glasfiber kunststof materiaal, geselecteeerd vanwege de uitstekende geluidskarakteristieken. Deze uitdagende gele kevlar-look conussen bieden verrassend transparante en gedetailleerde geluidsprestaties. Samen met de butylrubberen ophangranden wordt hiermee de lineariteit van de luidsprekerbeweging gegarandeerd. Aan de achterzijde voorziet de gun-metal grijs gecoate, gestanste stalen korf de gehele magneetstructuur van een solide basis. De corrosievrije verzilverde terminals verbinden de luidspreker op betrouwbare wijze met de versterker. De toegepaste 13mm tweeter bevat een neodymium magneet en een mylar dome. De zwarte kunststof grilles met zilveren Signat logo vormen zes ‘klauwen’, refererend aan de klauwen van de fameuze leeuw die als Fury beeldmerk fungeert. Deze grilles zullen in hoge mate bijdragen aan de visuele aantrekkelijkheid.

De Signat Fury coaxiale speakers zijn verkrijgbaar in de afmetingen 100mm, 130mm, 165mm Euronorm en 6x9". De maximale belastbaarheid varieert van 60 Watt voor de Fury110 tot 160 Watt voor de Fury169. Deze laatste luidspreker in het populaire 6x9” formaat is overigens een drieweg triaxiaal en een perfecte oplossing voor hoedenplankmontage.

De twee componentensets Fury213 en Fury216 met diameters van 130 en 165mm zullen een nog drastischere geluidsverbetering opleveren. Hun flexibele, compacte, separate 13mm tweeter kan namelijk te allen tijde op de akoestisch meest gunstige plaats in de auto worden geïnstalleerd, volgens de inbouw- of opbouwmethode, mogelijk dankzij diverse meegeleverde, draaibare montagekuipjes.

De hooggewaardeerde muzikale geluidskwaliteiten van de Signat Fury luidsprekers staan buiten kijf. In elke akoestische auto-omgeving zullen ze uitmuntend presteren zonder kleuring, vervorming of ongewenste bij-effecten. Dankzij hun gangbare diameters passen de Signat Fury luidsprekers (zonder de grilles) in bijna 90% van de standaard luidsprekeropeningen in de huidige autotypen. En mocht zo’n onopvallende inbouw in eerste instantie niet direct succesvol zijn, dan zijn er altijd nog de Signat autospecifieke adapterringen uit het Fits programma, die nóg meer montagemogelijkheden bieden. Maar uiteraard is het spectaculaire uiterlijk van de Fury’s meer gebaat bij een opvallende inbouw in de auto – mét de grilles.


Importeur:
ASN Technologies
Tel.: 053 - 4286060
Internet: www.signat.de
E-mail: info@signat.de

EDITORS' CHOICE