NIEUWSPurist Audio

Nieuwe Purist Audio Design kabels

Redactie HiFi.nl | 16 september 2007 | Purist Audio

(ingezonden mededeling)

Purist Audio Design en Multitrade Belgium zijn verheugd een nieuwe lijn kabels te kunnen introduceren, de Proteus Provectus lijn. Proteus verwijst naar de naam van een reeks die reeds voorheen bestond, terwijl Proteus erop duidt dat dit wel degelijk gaat om een nieuwe lijn.

Proteus is dan ook Latijn voor ‘de oudere, de meer geavanceerde’. Deze nieuwe Proteus-lijn is dan ook een volledig nieuw ontwerp, geconstrueerd met de nieuwste inzichten en ontwikkelingen op het gebied van kabeltechnologie.
 
De nieuwe Proteus Provectus gebruikt een unieke ‘solid-core’-constructie samen met de aan Purist Audio Design eigen vloeibare afscherming. De Proteus Provectus is ontworpen om de leemte tussen de Venustas-lijn en de Dominus-lijn op te vullen, zowel prijs als prestatiegewijs.

De Proteus Provectus lijn bevat single ended en gebalanceerde interlinks en luidsprekerkabels. De luidsprekerkabel is ook beschikbaar in een ‘true biwire’-configuratie, wat inhoudt dat er gebruik wordt gemaakt van dubbel zoveel kabel in plaats van de kabel op te splitsen zoals veel andere kabelmerken doen. De luidsprekerkabels bestaan uit 4 kabels, met een aparte positieve en negatieve kabel per kanaal. De nieuwe Proteus Provectus lijn maakt ook gebruik van de nieuw ontworpen spades voor een nog stevigere aansluiting en dus een betere contactovergang.

MERK

EDITORS' CHOICE