NIEUWSElektor

Elektuur wordt Elektor


Redactie HiFi.nl | 24 september 2007 | Elektor

(ingezonden mededeling)

Met het verschijnen van het oktobernummer krijgt het elektronicatijdschrift Elektuur na 43 jaar een nieuwe naam: Elektor. Daarmee heeft het magazine nu dezelfde naam in alle verschijningslanden.

De naamswijziging onderstreept de internationale expansie en groei-ambities, de nieuwe ondertitel luidt dan ook “electronics worldwide”. De naamswijziging van het blad is het enige dat de lezer merkt; opzet, redactie en vormgeving blijven vertrouwd en ongewijzigd. 


Wereldwijd één naam

Elektuur verschijnt in Nederland voor het eerst in 1964, ook België ontdekt het tijdschrift snel. Na enige jaren blijkt de internationale potentie en volgen Duitsland, Engeland en Frankrijk met een volwaardige eigen taaleditie onder de internationaal beter klinkende naam Elektor. In januari van dit jaar komt met de Spaanse Elektor-editie ook de laatste belangrijke wereldtaal in handen van de Nederlandse uitgever. De verschillende tijdschriftedities worden bovendien geëxporteerd naar o.a. Zwitserland, Oostenrijk, Zuid-Amerika, Australië, Zuid-Afrika, Canada en de Verenigde Staten. Verder verschijnt het elektronicablad Elektor onder licentie in Brazilië, Portugal, Zweden en Griekenland. Elektor bereikt wereldwijd maandelijks meer dan twee miljoen lezers (via sites, bladen en live-events) en zet momenteel de voorbereidende stappen voor activiteiten in Oost-Europa, India en China. Gezien het snel groeiende internationale karakter en ambitie van het tijdschrift is de naamswijziging van Elektuur naar Elektor dan ook snel verklaard.


Uitgeverij verandert ook van naam en locatie

Om verdere vorm te geven aan alle internationale plannen en ambities is de naam Uitgeverij Segment BV veranderd in Elektor International Media BV. Vanaf 17 september werkt het 40-koppige Elektor-team vanuit een nieuwe locatie die de ambities onderstreept: Kasteel Limbricht (te Limbricht nabij Sittard).


Kasteel Limbricht

De eerste Nederlandstalige Elektor verschijnt op 21 september

In het oktobernummer presenteert Elektor o.a. de ElekTrack, een GPS-opsporingshulp. De schakeling bestaat uit een GSM-modem en een GPS-ontvanger. Door het sturen van een SMS naar het modem retourneert de ontvanger zijn coördinaten. Op die manier is elk voorwerp voorzien van deze schakeling gemakkelijk op te sporen. Naast andere bouwprojecten en achtergrondartikelen, komt ook het waarom van de naamswijziging uitgebreid aan bod.

De nieuwe Elektor is verkrijgbaar vanaf vrijdag 21 september.

MERK

EDITORS' CHOICE