NIEUWS

Voor de show - publicatie week 39


Marc Brekelmans | 27 september 2007

Het is weer zo ver; het showseizoen is geopend. Het begin van de herfst markeert ieder jaar weer de start van het audio/video seizoen. Bijna alle grote merken/importeurs organiseren in deze periode huisshows waar de nieuwe modellen voor het komende jaar aan de winkeliers en de pers voorgesteld worden.

Een paar weken later kunnen de producten vervolgens aan de consument getoond tijdens de diverse dealershows en natuurlijk de grote shows zoals de VAD show. Mocht u niet zo lang willen wachten om al dat nieuws te bekijken, dan kunt u volgende week zaterdag en zondag (6 en 7 oktober) terecht in het Sheraton hotel in Brussel. Daar tonen een groot aantal Belgische, maar ook de nodige Nederlandse importeurs die in België actief zijn, al hun noviteiten.

Voor de VAD show in Veldhoven dient u wat langer geduld te oefenen; deze vindt dit jaar op 20 en 21 oktober plaats. Het belooft wat ons betreft weer een erg leuke beurs te worden. Maar thuisblijvers hoeven niet te treuren: ook dit jaar zullen we weer in woord en beeld verslag doen van de VAD show. Een overzicht van de verwachtte nieuwtjes tijdens de VAD show vindt u in het VAD nieuwsoverzicht dat we u deze week in samenwerking met HVT aanbieden.

Om een impressie te krijgen van de VAD show verwijs ik u graag naar onze verslagpagina van de show van vorig jaar, waar u naast geschreven verslagen en foto-impressies ook een aantal video-reportages van de show kunt bekijken.

Oh ja, mocht u op zoek zijn naar een nieuw plat scherm, dan hebben we deze week het tweede deel van de koopgids schermen die we u in samenwerking met FWD aanbieden. Na de eerdere publicatie van de koopgids 42 inch schermen zijn deze week de populaire 32 inch schermen aan de beurt en volgende week de wat kleinere 26 inch versies.

Wellicht tot ziens tijdens één van de hifi-shows,
Marc Brekelmans
Hoofdredacteur HiFi.nl


Nieuw op HiFi.nl

Hardware recensies

Philips In-ear oordopjes  
De korte tijd dat ik de SHE9700 heb gebruikt zijn ze me goed bevallen. Philips richt zich met deze oordopjes op een grote markt waarop ze verre van alleen zijn.

PSB GB1 monitor   
Met de PSB GB1 heb ik menig plezierig uur doorgebracht. De luidspreker is prachtig gebouwd, goed ontworpen en heeft een universeel karakter. Ik kan mij voorstellen dat de GB1-en voldoen in een bovengemiddelde installatie met een goede versterker, welke stroom kan leveren als het nodig is.

Koopgids 32 inch schermen  
De wat grotere schermen mogen dan stijgende verkoopsresultaten optekenen, het is vooralsnog de 32” schermklasse - toestellen met een beelddiagonaal van 81 cm - die het meest populair blijft.


Achtergrondartikelen - Tip

Master: succes in Azië  
Sinds een paar maanden worden de luidsprekers van het Nederlandse merk Master gedistribueerd in Azië. Reden voor de mensen achter Master om deel te nemen aan de IHEAC show in Indonesië.

VAD show 2007 nieuws 
De VAD show is dé plek om de fabrikant en importeur achter uw favoriete product te ontmoeten en plannen te smeden voor de wintermaanden.

Nieuwe Denon receivers  
Het nieuwe duo Denon receivers AVR-4308 en AVR-3808 levert geen half werk: topklasse Multi-channel én stereo geluid, High Definition beeldbesturing en gebruikersvriendelijkheid.
 

Tip

Single with a Twist 
De meeste hedendaagse luidsprekers hebben zogeheten bi-wire aansluitingen die af-fabriek van `links` zijn voorzien zodat men ze met een enkelvoudige luidsprekerkabel kan aansluiten.


Podcasts

HiFi.nl verslaggever Guido de Kanter klom ook deze maand weer in de telefoon om mensen vanuit de handel te interviewen voor zijn maandelijkse podcast. Deze week belde hij met Rob Hullekens van Dimex over de nieuwe Cambridge Audio producten, ging hij in gesprek met Henk Geurtsen van Servi-Q over T+A en Advance Acoustic en vroeg hij Marcel Boersma van Studio Noot naar zijn beweegredenen om te starten met een hifiwinkel.


Software recensies

Fairport Convention- Liege & Lief (CD) 
Tegelijkertijd met het Engelse muziekblad Mojo valt het pakketje met mijn bespreek-cd op de deurmat. Bladerend door Mojo kom ik de namen tegen van de band en van voormalige bandleden in de rubriek concerten deze maand. Dave Pegg en Fairport, nog steeds ‘on the road’ in Engeland. Wat een geschiedenis, wat een output, wat een talent. Zullen ze nog steeds liedjes spelen van Liege & Lief? Vast wel, dergelijk repertoire sla je niet over.

Tindersticks – BBC Sessions (CD) 
Tussen 1993 en 1997 waren de Tindersticks maar liefst negen keer te gast in de radiostudio’s van de BBC voor het maken van sessieopnamen. Drie keer bij John Peel, vijf keer bij Mark Radcliffe en één keer bij het programma Evening Session. De resultaten staan chronologisch geordend op een dubbel-CD, zodat je mooi de ontwikkeling van de band hoort. Bijeffect is dat de titelloze eerste CD’s van Tinderstick weer eens uit de kast komen: een prettig weerzien.

Elektrons - Red Light Don’t Stop (CD) 
Zoals het hippe DJ’s betaamt werken Justin Crawford en Luke Cowdrey uit Manchester onder vele verschillende namen. Het bekends zijn ze als The Unabombers, opererend vanuit hun Electric Chair club. Als Elektrons brengen ze, geholpen door een schare vocalisten, een vrolijke kruising van soul, funk, disco en house. Toegankelijk, lekker groovend en uitermate afwisselend.

Marianne Thorsen - Mozart Violin Concertos (CD) 
Mozart’s vioolconcerten zijn al in vele versies beschikbaar. Waarom dan opnieuw een opname van de concerten no.3 in G major (KV216), no.4 in D major (KV218) en no.5 in A major (KV219) zult u zich afvragen.

Lights in the Dusk (DVD-film) 
Aki Kaurismäki noemt zijn nieuwe film het derde deel van een trilogie over losers. Na Drifting Clouds (1996) over werkloosheid en The Man Without a Past (2002) over dakloosheid en geheugenverlies gaat Lights in the Dusk over eenzaamheid. Dat betekent weer veel rokend met een lege blik voor zich uitstaren, in de bekende hypergestileerde vormgeving van de Finse grootmeester.

EDITORS' CHOICE