BeoSound 6: met muziek op stap


Redactie HiFi.nl | 01 oktober 2007 | Bang & Olufsen

(ingezonden mededeling)

Krijg toegang tot indrukwekkende geluidskwaliteit via eenvoudige bediening, verpakt in een elegante vormgeving, met de nieuwe draagbare muziekspeler van Bang & Olufsen, de BeoSound 6.

Bang & Olufsen geeft een nieuwe dimensie aan de term gebruiksvriendelijkheid. Het is zó gemakkelijk om door uw muziekbestanden te bladeren dat u het moet zien om het te geloven. De BeoSound 6 is gemaakt voor mensen met een passie voor muziek die kwaliteit en vakmanschap even hoog in het vaandel  hebben staan als stijl. Het toestel  is dan ook vervaardigd uit robuuste, duurzame en prachtige materialen.

De BeoSound 6 wordt aangeboden met een leren draagtas, een reislader en de hooggewaardeerde A8 oortelefoon. Hierdoor biedt de BeoSound 6 een geluidskwaliteit die niet geëvenaard wordt door de concurrentie.


Muziek die goed klinkt

Omdat het een kerncompetentie van Bang & Olufsen betreft, is het voor ons vanzelfsprekend om de nadruk te leggen op de akoestische prestaties van een muziekspeler. De Beosound 6 wordt ondersteund door een robuust Samsung-platform met specifieke akoestische verfijningen zoals uitstekende prestaties voor wat betreft de signaal-ruisverhouding. Het resultaat hiervan is dat de vervelende ruis die bij zoveel andere digitale muziekspelers voorkomt bijna afwezig is bij de BeoSound 6. In plaats daarvan is elk muzikaal detail hoorbaar en voor ons is het van groot belang dat het geluid zo neutraal en natuurlijk mogelijk wordt weergegeven.

De bass boost functie van de BeoSound 6, die gebruikt wordt voor de versterking van de bassen, wordt geoptimaliseerd door de Bang & Olufsen A8 oortelefoon die bij het toestel wordt geleverd. De dynamische full-tone luidsprekers zijn gemonteerd op een telescopische balk volgens het principe van de open luidspreker, waarbij u een niet-storende hoeveelheid omgevingsgeluiden hoort bij een lager volume. Op die manier wordt u toch niet volledig van de buitenwereld afgesloten als u de oortelefoon draagt.


Op magische wijze aan uw oor aangepast

De geluidskwaliteit wordt beïnvloed door de plaatsing van de oortelefoon in het oor. Om deze reden wordt deze geleverd met bedekking uit schuimrubber om het draagcomfort van de oortelefoon te vergroten. Bovendien zorgt deze bedekking er voor dat er zich geen opening kan vormen tussen het oor en de oortelefoon indien hier een aanzienlijk grootteverschil zou bestaan.

De oortelefoon weegt maar 8 gram dankzij de uiterst lichte materialen waarvan hij is gemaakt, namelijk rubber en aluminium. Het elegante mechanische ontwerp garandeert een precieze individuele aanpassing aan het oor. Daardoor vergeet men bijna dat men de oortelefoon aan heeft en blijft alleen het geluid van hoge kwaliteit over. De oortelefoon valt niet gemakkelijk af en kan worden gebruikt in combinatie met een bril,wat hem perfect maakt voor actief gebruik in beweging.

 
Wij helpen u organiseren

Bang & Olufsen heeft een eenvoudige en gratis software-oplossing ontworpen, de BeoPlayer, die alle muziekbestanden op uw pc opzoekt en schikt, en ze vervolgens vlot overzet op uw BeoSound 6. U kunt ogenblikkelijk MP3- en WMA-bestanden downloaden en AAC-bestanden converteren met de BeoPlayer. Aangezien er plaats is voor meer dan 1.000 nummers op uw BeoSound 6 mag u er zeker van zijn dat u altijd naar uw muziek kan luisteren.


Eenvoudig en elegant design

De BeoSound 6 heeft een bijna minimalistisch ontwerp waarbij de voor- en achterzijde omringd zijn door een roestvrijstalen frame. De achterkant is voorzien van een zwart gelakt soft-touch oppervlak terwijl de voorkant voorzien is van een zwart LCD-display met een eenvoudige grafische interface en een toetsenpaneel onder de display. Het rechthoekige toetsenpaneel kan worden gebruikt voor de menunavigatie en het omringende toetsenpaneel, gemaakt uit zwart silicone rubber, dient voornamelijk voor afspeelfuncties.

Als u de muziekspeler aanzet, krijgt u de keuze uit vijf gebruikersscenario’s die door een druk op een toets toegankelijk zijn. De vijf scenario’s maken het mogelijk om de gedownloade tracks onmiddellijk op de muziekspeler af te spelen of om de persoonlijke muziekcollectie te sorteren op artiest, album, genre en afspeellijst. Terwijl de muziek wordt afgespeeld kan de gebruiker kiezen of de albumomslag met of zonder muziekinfo moet worden getoond.

De gebruikerservaring wordt verder versterkt door de verlengde levensduur van de batterij, die u toelaat tot 40 uur muziek af te spelen, meer dan het dubbele van de marktnorm voor de levensduur van een batterij. De batterijstatus kan constant worden gevolgd door de gebruiker, aangezien de navigatiebalk met een kleurwijziging aangeeft wanneer de batterij opgeladen dient te worden.

EDITORS' CHOICE