NIEUWS

Druk, druk, druk – publicatie wk. 44


Marc Brekelmans | 31 oktober 2007

We hebben weer een paar drukke weken achter de rug. Zo hadden we de aanloop naar en de afwikkeling van de VAD show, introduceerden we tijdens de VAD show een nieuwe internationale award onder de naam SAVA Award, zijn we al weer  druk doende met de voorbereidingen van de Nationale Domotica Dag in Eindhoven en zijn we de laatste hand aan het leggen aan de inrichting van ons nieuwe kantoor. En tussendoor proberen we ook leuke nieuwe artikelen en recensies op HiFi.nl te plaatsen.

En ondanks de drukte is ons dat deze week weer aardig gelukt (al zeg ik het zelf). Wat dacht u van een kijkje in de keuken bij TentLabs? Guido Tent van TentLabs nam namelijk de cd-speler van Rene van Es onder handen. Een nieuwe klok, andere opamps en een gewijzigde buizenschakeling waren het gevolg van deze exercitie.

HiFi.nl auteur Eric de Boer kreeg een paar weken de Meridian G95 ter beschikking. De G95 is volgens Meridian een DVD surround Receiver, Eric noemt het gewoon een topapparaat.

Maar wat is hifi zonder muziek. Singer/songwriter Luka Bloom zegt hierover: Its the music...Its the song...Its the singer....If you’re listening to the sound, the hi-fi is not working.....
Zoals u ziet, het is een leuk en interessant interview geworden met een man die verder zegt geen ‘f#cking rockstar’ te zijn.

Nog meer leuke dingen op HiFi.nl deze week? Natuurlijk…wat dacht u van een prijsvraag waarmee u ter waarde van 1.000 euro aan Chord Company bekabeling kunt winnen. Meedoen dus!

Zo ziet u maar weer, er is weer genoeg te lezen op HiFi.nl. En….de komende weken komen er nog veel meer leuke recensies online. Liefhebbers van Leema, Hepta, NAD, Dali, Mordaunt Short, Sonos en Totem: houd HiFi.nl de komende weken in de gaten!

Veel leesplezier,
Marc Brekelmans
Hoofdredacteur HiFi.nl


Nieuw op HiFi.nl

Hardware recensies

Meridian G95 DVD surround receiver  
Voor diegenen die zoeken naar een betere kwaliteit in geluid en beeld, maar een beperkte ruimte hebben om AV apparatuur kwijt te kunnen is het soms lastig om een keuze te maken. Nu niet meer!

TentLabs Lua Cantilena modificatie 
Het modificeren van apparatuur heeft al lange tijd mijn aandacht. Eigenlijk al sinds het begin jaren ’90 toen Trichord in Engeland klokjes begon te verkopen waarmee een cd speler naar een hoger niveau getild kon worden. Het inbouwen van een klokje lukte mij altijd wel, een beter netsnoer aanzetten ook tot aan het wisselen van buisjes.


Achtergrondartikelen – Tip

De muziekbeleving van….Luka Bloom   
Op zondagavond stond hij voor een volgepakt Paradiso. Maandagochtend om tien uur zit Luka Bloom zo fris als een hoentje aan koffie en appelgebak in een café in de Jordaan, op een steenworp afstand van zijn Amsterdamse appartement. “I’m not a fucking rock star, ik ben niet vies van een beetje orde”, zegt de sympathieke Ier in deel 12 van de Muziekbeleving Van…

Tip:

Snaar reinigen 
Platenspelerloopwerken doen het in vergelijk met loopwerken van digitale spelers relatief rustig aan en leiden niet zelden een lang, zorgeloos leven. Qua onderhoud valt er desondanks nog wel wat te doen en dat geldt met name voor de aandrijving van het draaiplateau.

Prijsvraag The Chord Company  
Het vooruitzicht ter waarde van 1.000 euro aan topkwaliteit bekabeling van The Chord Company te winnen is natuurlijk een prettig vooruitzicht. En het leuke is dat dit u deze maand gewoon kan gebeuren.


Muziek en filmrecensies

Vic Chesnutt - North Star Deserter (CD)
Een rolstoel en een kwakende stem lijken geen pré voor een zanger, maar Vic Chesnutt is een verhaal apart. Altijd al op handen gedragen door invloedrijke vrienden haalde bevriend filmmaker en voor deze gelegenheid plaatproducer Jem Cohen hem naar Montreal, om met de muzikanten van het daar gevestigde Constellation label misschien wel de mooiste plaat uit zijn carrière te maken.

Genesis - Abacab (SACD) 
‘Abacab’ markeert aan het begin van de tachtiger jaren een ommekeer voor de Britse progrock group Genesis. Met Peter Gabriel al enige tijd op de solotoer heeft de groep behoefte aan een nieuw geluid en een nieuw imago.

The Hot Club Of San Francisco - Yerba Buena Bounce (SACD) 
Ook op de inmiddels tiende schijf ‘Yerba Buena Bounce’ grijpt The Hot Club Of San Francisco terug op de sound die in de dertiger jaren van de vorige eeuw voor het eerst ten gehore werd gebracht door het ‘Quintette du Hot Club de France’ onder de bezielende leiding van Django Reinhardt en Stephan Grappelli.

Joss Stone - Introducing Joss Stone (LP)
Het blijft wennen. Wanneer ik mijn ogen sluit hoor ik een volwassen stem van een negroïde vrouw die opgegroeid is in het getto van een grote Noord-Amerikaanse stad en die af en toe in de verte doet denken aan Janis Joplin.

Tracey Thorn - Out Of The Woods (LP)
Zegt de naam Tracey Thorn u iets? Ik moet bekennen dat toen ik voor het eerst haar tweede solo album ‘Out Of The Woods’ onder ogen kreeg, haar naam me niets zei. Tot ik deze lp op mijn draaitafel deponeerde en de naald in de groef liet zakken.

Dvorak - Stabat Mater (DVD-muziek) 
De Tsjech Vaclav Neumann, (1920-1995) was zonder twijfel een van de grootste dirigenten van de 20ste eeuw. Begonnen als altviolist, o.a. bij het legendarische Smetana Kwartet, heeft hij carriere gemaakt als dirigent.

Paganini - I Cannone (DVD-muziek) 
Ruim tien jaar geleden, september 1997, heeft Maastricht een ongebruikelijke en zwaar verzekerde “gast” voor een paar dagen mogen herbergen: “l Cannone”, lievelings-viool van de wereldvermaarde Italiaanse meesterviolist en componist Niccolo Paganini (1782-1840).

Atom Egoyan – Next of Kin, Family Viewing, Speaking Parts, Calendar (DVD-film) 
De vroege films van de Canadees/Armeense filmmaker Atom Egoyan beginnen er een beetje historisch uit te zien. Dat komt omdat Egoyan vaak de videobeelden laat zien die de personen in zijn speelfilms maken. Uitvergrote pixels op alweer bijna antieke beeldschermen, bandbeschadigingen, de strepen bij het doorspoelen. Zo bekeken en transformeerden we ons leven aan het eind van de twintigste eeuw.

EDITORS' CHOICE