Beovision 7-40 vernieuwd


Redactie HiFi.nl | 12 november 2007 | Bang & Olufsen

(Ingezonden mededeling)

De succesvolle BeoVision 7-40 LCD-televisie van Bang & Olufsen is nu geüpdate met een full HD-scherm, met volgens de fabrikant significante verbeteringen op het gebied van beeldkwaliteit en een ongekend geluid.

Door de implementatie van de geavanceerde video engine, ontwikkeld voor de BeoSystem 3 in de BeoVision 7-40 LCD-televisie, kan Bang & Olufsen nu naar eigen zeggen de beste beeldsignaalverwerking op de markt bieden. Naast verregaande verbeteringen qua beeldkwaliteit, bieden de vier geïntegreerde HDMI-aansluitingen ook enorm veel mogelijkheden voor de aansluiting van extra apparatuur zoals externe set-top boxes en HD-spelers.


Kwaliteit zit in details

De beeldverbeteringen in de BeoVision 7-40 zorgen onder andere voor een dynamisch contrast, waarbij elk individueel verzonden frame wordt gemonitord en selectief wordt geëvalueerd voor een optimale contrastverbetering. De kleurweergave en ruisonderdrukking zijn ook aanzienlijk verbeterd en de signaalverwerking kan nu een miljard kleuren aan, vroeger slechts 16 miljoen. Het autocontrast wordt nu verbeterd via de Automatic Picture Control sensor. Hierdoor kan minder fel omgevingslicht worden gemeten en wordt een veel verfijnder en nauwkeurig contrast bereikt, met name bij gedimd licht.

Door dit toe te voegen aan het full HD, 1920 x 1080 hoogglansscherm, met getinte glasplaat aan de voorkant en een antireflectielaag die licht filtert, worden zowel de beeldkwaliteit als het kijkcomfort verbeterd. Het nieuwe hoogglansscherm zorgt ervoor dat het omgevingslicht dat op het scherm valt en terug wordt weerspiegeld naar de kijker aanzienlijk vermindert en dat tegelijkertijd het contrast in het beeld sterk verbetert.


Gebruiksgemak en kijkcomfort gaan hand in hand

Bij inschakeling worden de elektronische gordijnen geopend en bij activering gaat de dvd-lader onder het scherm open.

De gemotoriseerde kantelfunctie biedt u de mogelijkheid om het scherm naar de kijkpositie te kantelen en te draaien. De BeoVision 7-40 kan ook zo ingesteld worden dat het toestel automatisch naar de kijkpositie gaat als het wordt aangezet en dat het naar een ruststand gaat als het toestel wordt uitgeschakeld.


Past overal

De reeks stands voor de BeoVision 7-40 is breed en flexibel, inclusief oplossingen voor op tafel, aan de wand of op de vloer. Ook bestaat de mogelijkheid om het scherm te draaien en te kantelen met behulp van de afstandsbediening. Naast de afwerking in aluminium, is de BeoVision 7-40 verkrijgbaar in vier kleuren – zwart, donker grijs, rood en blauw.

Geluid dat u omhult

Hoewel het 5.1-formaat nog steeds het meest gangbare formaat is voor surround sound in de woning, is er een trend waar te nemen naar meer kanalen en nieuwe formaten. Het ingebouwde digitale geluidssysteem in de BeoVision 7–40 stuurt het geluid naar 7.1 kanalen. De overstap van 5.1 naar 7.1 kanalen biedt de mogelijkheid om een specifiek achterkanaal toe te voegen. De BeoVision 7-40 is uitgerust met zes Power Link-aansluitingen zodat u maximum 10 luidsprekers en twee subwoofers kunt aansluiten.


Luidsprekers voor elke gelegenheid

Als u meer luidsprekers aansluit, kunt u verschillende rollen toekennen aan de individuele luidsprekers, afhankelijk van waar u zich in de kamer bevindt. Dit geeft u meer vrijheid om de luidsprekers in de inrichting van uw huis te laten passen. U hoeft ze immers niet te verplaatsen, ze veranderen gewoon van rol afhankelijk van de opstelling die u hebt geactiveerd.

"Alle producten van Bang & Olufsen staan voor prestatievermogen en aangename interactie, hetgeen echt verschil maakt voor entertainment thuis", aldus Product Manager Ole Moltsen, die concludeert: "De BeoVision 7-40 bepaalt de norm met betrekking tot thuisbioscoopervaringen. U moet het ervaren om het echt te waarderen."

 

EDITORS' CHOICE