NIEUWSSony

Onbeperkt muziek downloaden?


Redactie HiFi.nl | 18 november 2007 | Sony

(Ingezonden mededeling)

Sony biedt in samenwerking met Planet Music onbeperkte muziek-downloads. Gebruikers sluiten een maandelijks abonnement af om vervolgens elke gewenste hoeveelheid muziek te downloaden naar de nieuwe Sony Walkmans.

Deze zijn voorzien van een speciale Digital Rights Management (DRM) technologie. Ter introductie van de downloaddienst zijn nu bovendien de eerste drie maanden gratis.

Planet biedt deze `Music To Go`-abonnementsservice als eerste in Nederland aan. Voor dit abonnement wordt een maandelijks bedrag betaald om onbeperkt muziek te beluisteren via de pc en te downloaden naar de nieuwe Sony Walkman. De Walkmans controleren door middel van de ingebouwde DRM-technologie of het abonnement nog steeds actueel is. Dit gebeurt zodra de Walkman is verbonden met een pc en er is ingelogd bij Planet Music. Wanneer de gebruiker zijn betalingen stopt, vervalt het recht om de muziek te beluisteren en worden de bestanden aan het einde van de maand onbruikbaar. Gebruikers moeten dus wel minstens één keer per maand inloggen om de muziek te behouden. De muziekservice van Planet wordt verzorgd door Aim4Music, het bedrijf achter de online muziekwinkels van onder andere Q Music, Radio538 en Talpa Digital.

De muziek is zonder extra software te downloaden via elke pc. Gebruikers kunnen overal inloggen en muziek beluisteren via de pc of downloaden naar de Walkmans. Vooralsnog zijn de nieuwe Sony netwerk-Walkmans, NWZ-S510 en NWZ-A810 de enige muziekspelers die zijn uitgerust met de speciale DRM-technologie.

"De Planet Music-service is voor iedereen toegankelijk. De gebruikers loggen in op de Planet Music-site en kunnen overal hun favoriete muziek downloaden. Als je dus een leuk nummer hoort terwijl je op vakantie bent kun je in internetcafé datzelfde nummer gelijk op je Walkman downloaden", zegt Marc Regeur, Marketing & Sales Manager Audio Marketing Europe. "Voor de prijs van één album per maand ligt de hele muziekwereld voor je open".

EDITORS' CHOICE