NIEUWSKEF

Nieuwe KEF XQ-serie


Redactie HiFi.nl | 20 november 2007 | KEF

(ingezonden mededeling)

Nog meer dan voorheen komt de nieuwe KEF XQ-serie tegemoet aan muziekliefhebbers, die thuis niet alleen een klankbeeld van grote klasse maar ook oogstrelende luidsprekers willen. Voor hen ontwikkelde KEF de nieuwe XQ serie, waarin een tweetal 2-weg Uni-Q boekenplank types (XQ10/20), twee slanke Uni-Q 3-weg zuilen (XQ30/40) en een bijpassende Uni-Q centre luidspreker (XQ50c), allemaal in luxe hoogglans afwerking.Toepassing van tot de verbeelding sprekende technologieen uit iQ-serie en Reference serie leidt in de XQ-serie tot het beste van twee werelden: de nieuwste KEF Uni-Q`puntbron` configuratie, voor een ongeevenaard breed klankbeeld, ideaal voor het brede klankspectrum dat past in de High Definition era. Want de tweeter in de nieuwe Uni-Q (die `doorloopt` tot ver in het ultrasone gebied) is voorzien van een waveguide die zorgt voor extreem accurate en evenwichtige spreiding van alle ultrasone frequenties, aldus zorgend voor een rijk gedetailleerd en stabiel klankbeeld.

Ook de scheidingsfilters zijn van Reference-achtige opzet: allerwege geselecteerde componenten op de fysiek gescheiden hoog- en midden/laag secties. Wanneer we dan nog denken aan de uiterst schone laagweergave en de kwaliteitscomponenten op de aansluitingen, dan kunnen we spreken van luidsprekers met een voortreffelijke prijs/kwaliteitsverhouding.

Toegegeven, de afwerking oogt wat extravagant. Een KEF XQ systeem is leverbaar in hoogglans maple of mahonie fineer of hoogglans zwart. En laten we wel wezen - wanneer de technologie binnenin zo`n fraai geluid voortbrengt, dan mogen ze er ook speciaal uitzien.


Types en prijzen:
XQ10 2-weg Uni-Q boekenplank:600 euro
XQ20 2-weg Uni-Q boekenplank: 850 euro
XQ30 3-weg Uni-Q zuilluidspreker:1250 euro
XQ40 3-weg Uni-Q zuilluidspreker:1500 euro
XQ50 3-weg Uni-Q centre:1250 euro

MERK

EDITORS' CHOICE