NIEUWS

Sint en Kerstman fan van elektronica


Redactie HiFi.nl | 28 november 2007

(gezien op het Internet)

Elektronica is ook dit jaar weer populair bij de Kerstman en de Sint. Navigatiesystemen, digitale fotolijstjes, LCD-TVís, laptops en DVD/HD-recorders zijn gewilde cadeaus tijdens de decembermaand.

De stijgende populariteit van elektronica die in 2005 zichtbaar werd, zet zich dus ook in 2007 voort. Dit blijkt uit een onderzoek van UNETO-VNI onder haar leden in de elektronische detailhandel.

De detaillisten in de electro-detailhandel verwachten volgens dit onderzoek voor de decembermaand een lichte omzetstijging ten opzichte van vorig jaar. De Kerstman gaat dieper in de buidel tasten dan onze goedheiligman. In de zak van de Sint zitten met name de kleinere elektronica zoals een iPod en navigatiesystemen. De Kerstman pakt naar hun verwachting meer uit. Zo zullen er dit jaar weer veel LCD-TVís, laptops, DVD/HD-recorders en espresso- en koffiezetapparaten onder de kerstboom staan. Dit heeft overigens meer met de eindejaarsuitkering dan met de Kerstman te maken, aldus de detaillisten. Opvallende nieuwe producten op de verlanglijstjes zijn de diverse Ďwellnessí-producten zoals een Wake-up Light. Echter, traditionele elektronica zoals een klokradio, mixer, fŲhn en frituur blijken ook nog steeds gewilde cadeaus.

De consument doet zijn aankopen voor Sinterklaas en Kerst steeds later. Dat betekent niet dat keuzes hals over kop gemaakt worden, want veel mensen oriŽnteren zich goed op de cadeaus die op onze verlanglijstje belanden. Steeds meer consumenten oriŽnteren zich eerst via internet op de producten die ze aan de Sint en Kerstman vragen. Vervolgens gaat men het product bekijken, beoordelen en aanschaffen in de winkel. Nog meer dan de afgelopen jaren lijkt de consument te kiezen voor enkele grote cadeaus.

EDITORS' CHOICE