NIEUWSYamaha

Veiligheidswaarschuwing Yamaha


Redactie HiFi.nl | 03 december 2007 | Yamaha

(Ingezonden mededeling)

Via productwaarschuwing.nl ontving HiFi.nl het bericht dat Yamaha op haar website melding maakt van een mogelijk gevaarlijke situatie die kan ontstaan met oudere modellen versterkers. Bij deze versterkers, die gebouwd zijn tussen 1980 en 1982, kan een onderdeel van de voeding stuk gaan. Dat kan resulteren in sterke rookontwikkeling en in zeldzame gevallen zelfs tot brand in de versterker.

Het gaat om de geďntegreerde versterkers met het typenummer A-760 en A-760II, A-960 en A-960II en de A-1060. Verder kan het probleem optreden bij de eindversterkers M-50, M-70 en B6 (de pyramide). Om de volledige tekst van de waarschuwing te lezen kunnen bezitters van deze versterkers de websites van Productwaarschuwing.nl en Yamaha-hifi.de bezoeken.

Yamaha adviseert bezitters van deze versterkers om de stekker van de versterker uit het stopcontact te halen en contact op te nemen met het Yamaha Servicecenter op 0049-4101 309 168 (internationale gesprekskosten). Dit nummer is bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 09.00u – 17.00u. Ook kunt u een e-mail sturen naar service@yamaha-online.de.

Ten tijde van publicatie van dit nieuwsbericht was deze veiligheidswaarschuwing nog niet bekend bij de Nederlandse importeur Actual Acoustics. Zij benadrukken dat er in Nederland nog geen meldingen zijn ontvangen over storingen met de genoemde modellen, maar raadt haar klanten wel aan de aanwijzingen op Yamaha-info.de op te volgen.

MERK

EDITORS' CHOICE