NIEUWSElektor

Tweede Elektor Audio Special


Redactie HiFi.nl | 13 december 2007 | Elektor

(ingezonden mededeling)

Elektor heeft zijn tweede Audio special uitgebracht. Zelfbouwaudio is in Nederland en België een hobby voor veel liefhebbers. Veel van deze hobbyisten zijn op zoek naar interessante bouwontwerpen. Om aan deze behoefte te voeldoen heeft Elektor International Media samen met hobbyisten, leveranciers en winkeliers het initiatief genomen een aantal ontwerpen te bundelen in een jaarlijkse editie.

Klik hier voor een vergrote afbeelding

In deze Audio Special zijn een viertal versterkerontwerpen met buizen opgenomen, een drietal ontwerpen met halfgeleiders en maar liefst zes artikelen over luidsprekers alsmede een achtergrondartikel.
De buizenontwerpen variëren van een 30W eindversterker met instelbare dempingsfactor tot een eindversterker met maar liefst 300W uitgangsvermogen. De halfgeleiderontwerpen omvatten ondermeer een minimalistische 120W klasse B eindversterker en een universele toepasbare versterkerschakeling voor gebalanceerd gebruik. Verder een voorversterker voor de vorig jaar gepubliceerde eindversterker Extrema. Deze is voorzien van relais en vaste weerstandsdelers en infrarood afstandsbediening.

De luidsprekerontwerpen variëren van subwoofers tot minutieuze kwaliteitsmonitor. Als toetje is een vernieuwend achtergrondartikel opgenomen over open-baffle luidsprekers.

De special stond onder redactie van Sander Sassen en Menno van der Veen.

Prijs en beschikbaarheid:
De Elektor Audio Special 2 ligt vanaf dinsdag 18 december 2007 in de boekhandel en kiosk en kost 15,90 euro. Daarnaast is het te bestellen via de Elektor webshop

MERK

EDITORS' CHOICE