NIEUWS

Eindejaarsdrukte - publicatie wk. 50


Redactie HiFi.nl | 13 december 2007

Vorige week vertelde ik u dat de detailhandel een grote slag heeft geslagen rond de sinterklaasdagen. Gisteren was in diverse kranten te lezen dat er voor de kerstdagen een nog grotere drukte wordt voorspeld. En dat is de laatste jaren eigenlijk steeds zo. Als de laatste maand aanbreekt maakt zich een soort gejaagde spanning meester van de mensen. Er is nog zoveel te doen, en er is maar zo weinig tijd. Kerstinkopen horen natuurlijk ook bij de laatste dagen van het jaar. En als we de prognoses mogen geloven gaat, met slechts de voedingssector nog boven zich, de elektronicasector het grootste deel van het budget naar zich toetrekken. En dat is goed nieuws, want dat is in het verleden wel eens anders geweest.

Het advies om voor de gespecialiseerde vakhandel te kiezen als u op zoek gaat naar nieuwe apparatuur hebben wij u al vaker gegeven, maar we herhalen het graag nog een keer. En juist die specialisten zetten in de maand december alles op alles om hun producten nog eens extra onder de aandacht te brengen. Het aantal eindejaarsshows is niet meer op de vingers van twee handen te tellen. Waar in Nederland u ook woont, er is altijd wel een winkel bij u in de buurt die iets extra’s doet. U kunt hiervoor ook ons uitgebreide winkeloverzicht bekijken. In onze agenda ziet u in één oogopslag waar wat te beleven is de komende tijd. Kijk maar eens hier. En vooral: ga eens bij ze langs. Ze zien u graag komen.

Op HiFi.nl leest u deze week, naast alle showaankondigingen, weer een heleboel leuke en interssante artikelen, hardware-recensies en muziekbesprekingen. Zo testte René van Es een alles-in-een CD receiver van het Franse merk Carat. En daarbij bleek niet alleen het design van grote klasse. Kilian Bakker luisterde naar de Dynaudio Focus 110 luidsprekers, en u krijgt weer een nuttige tip om uw luisterplezier te vergroten.

Tenslotte is er de speciale eindejaarsprijsvraag van HiFi.nl. Deze keer is er een muziekwaardebon van maar liefst 250 euro te winnen, die besteed kan worden in de winkel van High Fidelity Discs. En alles wat u daarvoor moet doen is een lijstje met uw vijf favoriete albums van 2007 sturen naar prijsvraag@hifi.nl. De top-5 lijstjes van de eerste 50 inzenders worden op HiFi.nl gepubliceerd. Deelnemen kan tot en met 2 januari 2008.
 
Al met al gaan we weer een goedgevulde en spannende week tegemoet. Ik wens u veel leesplezier!

Max Delissen
Redacteur HiFi.nlNieuw op HiFi.nl

Hardware recensies

Carat I57 CD receiver
Het Franse merk Carat is niet nieuw voor mij. Enige tijd geleden mocht ik al kennis maken met de losse componenten die bestaan uit een versterker, cd speler en tuner. Het Franse merk Carat is niet nieuw voor mij. Enige tijd geleden mocht ik al kennis maken met de losse componenten die bestaan uit een versterker, cd speler en tuner.

Dynaudio Focus 110  
Dynaudio heeft een zeer goede reputatie op het gebied van mini-monitoren, maar met de Focus 110 heeft de Deense fabrikant zichzelf in het lagere prijssegment overtroffen

Achtergrondartikelen –Tip

Nieuwe producten Bose  (gastauteur)
Bose komt met een aantal nieuwe producten voor het najaar. De producten variëren van een nieuwe SoundDock voor Apple’s iPod tot een volledig home entertainment system.

HiFi.nl tip: spelers waterpas  
In principe hebben alle loopwerk-bronnen baat bij een waterpas opstelling. Dat geldt dus niet alleen voor platenspelers maar ook voor CD, SACD en DVD spelers.


Muziek en filmrecensies

Fleetwood Mac - The Pious Bird Of Good Omen (LP)  
Wanneer er tegenwoordig over de groep Fleetwood Mac gesproken wordt dan heeft men het eigenlijk altijd over de popgroep Fleetwood Mac uit de Amerikaanse periode. Met als één van de grootste hits de kraker ‘Go Your Own Way’.

Tori Amos - American Doll Posse (LP)
Even hield ik mijn hart vast bij het verschijnen van Torri Amos’ nieuwste schijf - in dit geval vastgelegd op twee plakken van 180 gram vinyl - ‘American Doll Posse’.

Vienna Teng - Warm Strangers (LP)
‘Warm Strangers’ is het tweede album van Vienna Teng, artieste die ooit een klassieke piano opleiding volgde aan de Stanford University.

Kim Kashkashian / Robert Levin - Asturiana (CD)   
Liederen van Spaanse en Argentijnse componisten, waarbij de stem vertolkt wordt door een altviool, het instrument met de reputatie dat het de menselijke stem het meest benadert. Met haar levendige, gedramatiseerde speelwijze benadrukt Kim Kashkashian het zangerige aspect van deze prachtige stukken van de Spanjaarden (Manuel de Falla, Enrique Granados en Xavier Montsalvatge) en Argentijnen (Carlos Lopez Buchardo, Alberto Ginastera en Carlos Gustavino).

Wire - Read & Burn 03 (CD)
Het was alweer een tijdje stil rond Wire, de meest interessante van de nog actieve bands uit de generatie van 1977, het jaar van de punk. Send werd in 2003 voor een groot deel samengesteld uit de eerste twee Read & Burn EP’s, en nu is er eindelijk een vervolg. Met daarbij de toezegging dat de nummers deze keer niet terug zullen keren op het aangekondigde nieuwe album.

EDITORS' CHOICE