NIEUWS

Wimax, DVB-H en Wifi op één Intel-chip


Redactie HiFi.nl | 17 december 2007

(ingezonden mededeling)

Afzonderlijke apparaten voor bellen, tv-kijken en internetten gaan tot het verleden behoren met een nieuw chipontwerp van Intel. Het bedrijf combineert verschillende technologieën in één systeem.Consumenten willen overal en altijd de door hen gewenste media bij de hand hebben. Voor mobiel internet gebruiken ze nu een laptop en voor televisie een speciale telefoon. Intel wil daar een einde aan maken. Het bedrijf ontwikkelde een systeem, software, dat de verschillende technologieën met elkaar verenigt.

Dat meldt Electronics Weekly.

Het gaat vooralsnog om een testopstelling. Het kan nog enige jaren duren voordat het systeem in nieuwe generaties elektronica wordt verwerkt. Een eerste stap in deze richting is te zien bij, bijvoorbeeld, mobiele telefoons die met zowel Wifi als Umts overweg kunnen.

Bas Muns van de Nederlandse `meshing-pionier` Hopling Technologies reageert tegenover Emerce: "Het is een doorbraak dat ze alles in één verwerken. Het signaal wordt gerenderd in de software. Die is op zijn beurt te upgraden wanneer nodig, bijvoorbeeld om aan standaarden te voldoen. Wij willen iets vergelijkbaars voor onze klanten ontwikkelen." Tot die klanten behoort in Nederland bijvoorbeeld KPN. Hopling levert de meshing-technologie voor de Wifi-diensten op de NS-stations.

EDITORS' CHOICE