NIEUWSE.G.D.

LCD-TV populairste kerstcadeau


Redactie HiFi.nl | 20 december 2007

(ingezonden mededeling)

De LCD-televisie is en blijft het meest verkochte elektronische artikel rond de feestdagen. Dat blijkt uit verkoopcijfers van winkelformule Expert. De ruim 185 winkels, verspreid over heel Nederland, geven een goed beeld van de voorkeur van de consument. Ook de settop-box voor digitale TV behoort net als vorig jaar tot de Top 3 van bestsellers. Opvallend is verder dat espressoapparaten, laptops, all-in-one-printers en luchtbe- en ontvochtigers aan een opmars bezig zijn.Hoewel de Sinterklaasverkopen ook dit jaar weer duidelijk in de lift zaten, blijft kerstmis het feest van de duurdere cadeaus, zo constateert Expert. Vooral elektronica, die immers met de vrije dagen rond de kerst op het gemak uitgeprobeerd kan worden, doet het traditioneel erg goed. De Top 10 van meest verkochte artikelen laat naast blijvers ook een aantal opmerkelijke nieuwkomers én verdwijners zien. Zo is de verkoop van mobiele telefoons aan een nieuw leven begonnen, en zijn mondverzorgingsproducten, friteuses en gourmetstellen de ranglijst binnengestormd.
 
Nieuwe trends

Buiten de Top 10 om constateren de verkopers van Expert dat zich nieuwe trends beginnen af te tekenen. Met het oog op de gezondheid groeit de belangstelling voor systemen die een aangenaam klimaat in huis bewerkstelligen, zoals luchtbe- en -ontvochtigers. Dat geldt ook voor de zogeheten wake-up lights, waarmee het prettig wakker worden is. Enthousiasme is er ook voor platenspelers met USB-aansluiting. Het biedt mensen de mogelijkheid om oude langspeelplaten te beluisteren en over te zetten in MP3-formaat of op cd te branden. In het koffiesegment ten slotte word de senseo-trend doorgetrokken naar espresso. Deze apparaten zijn in 2007 doorgebroken en lijken tijdens de feestdagen een zeer gewild cadeau onder de kerstboom te gaan worden.De Top 10

De Top 10 van de verkopen voor de feestdagen is via de onderstaande overzichten makkelijk te vergelijken met de toppers van 2006:

Top 10 2007

 1. LCD-TV
 2. Settop Box Digitale TV
 3. Mobiele telefoon
 4. Scheerapparaat
 5. Koffiezetapparaat
 6. MP3-speler
 7. Mondverzorging
 8. DECT-telefoon
 9. Friteuse
 10. Gourmetstel

Top 10 2006

 1. LCD-TV
 2. Settop Box Digitale TV
 3. DVD-recorder/DVD-speler
 4. Stofzuiger
 5. Scheerapparaat
 6. Koffiezetapparaat
 7. MP3-speler
 8. DECT-telefoon
 9. Prepaid-telefoon
 10. Navigatiesysteem

EDITORS' CHOICE