NIEUWSBenQ

Betaalbare HD projector BenQ

Redactie HiFi.nl | 26 december 2007 | BenQ

(Ingezonden mededeling)

BenQ heeft onlangs in Essen haar nieuwste projectorenseries gepresenteerd aan de pers. Een van de opvallendste modellen was de W5000. Deze Full-HD projector (1080p) garandeert de hoogst mogelijke kwaliteit op het gebied van home cinema projectie. Dit terwijl de consumentenadviesprijs van de BenQ W5000 slechts 1.999 euro incl. BTW bedraagt, een prijsdoorbraak op het gebied van Full HD projectoren.

Met de HQV™-technologie (Hollywood Quality Video) en 1,07 miljard kleuren voldoet de BenQ W5000 aan de hoogste eisen als het gaat om kleurenrijkdom en kwaliteit van het beeld. De alom geprezen HQV chip interpoleert beelden van een bron die niet Full HD is naar een beeldweergave die een Full HD projectie evenaart.

Tevens is de W5000 uitgerust met de DarkChip® 2 DLP-chip van Texas Instruments™.  Deze zorgt voor nog zwarter zwart en helder wit. Het apparaat levert verder een contrastwaarde van 10.000:1 en is fluisterstil met een geluidsopbrengst van slechts 25 dB.

Het kleurenwiel met 8 segmenten zorgt voor een perfecte weergave en helderheid van kleuren. De projectie knalt van de muur door ongeëvenaarde kleurenrijkdom en een haarscherpe weergave van de details; dankzij de 10 bits gegevensverwerking worden namelijk 1,07 miljard kleuren weergegeven. De Brilliant Color™-technologie zorgt ervoor dat kleuren binnen het sRGB-kleurenpalet werkelijk tot leven komen en kleurecht zijn. Met Color Management kan de intensiteit van de kleuren rood, groen, blauw, cyaan, magenta en geel afzonderlijk worden aangestuurd.

De HQV™-processor berekent pixels afzonderlijk zodat de kleuren nog beter worden gedefinieerd bij aanpassing van de beeldresolutie. De projectie van het beeld wordt geoptimaliseerd zodat de subtielste grafische details zoals haren, gras, zand en randen nog scherper worden weergegeven.

De W5000 biedt een lichtopbrengst van 1.200 ANSI-Lumen en kan met behulp van twee HDMI-interfaces beelden met hoge resolutie weergeven. Bovendien ondersteunt de BenQ W5000 de HD-video-standaard van 24 fps (frames per seconde). Dit is een standaard die ook voor bioscopen geldt. De lens-shift-functie van deze home cinema-projector zorgt ervoor dat de projectie niet wordt vervormd en zo op iedere gewenste hoogte kan worden gebracht.

De W5000 is te koop vanaf begin 2008.


EDITORS' CHOICE