NIEUWS

Logitech Squeezebox Duet Network System


Redactie HiFi.nl | 05 januari 2008

(ingezonden mededeling)

Logitech zal op de CES begin januari 2008 het Logitech® Squeezebox™ Duet network music system onthullen, een uitbreiding op de bestaande productlijn van bekroonde Squeezebox producten. Toegang tot digitale muziek in elke gewenste kamer in huis komt binnen handbereik. Het nieuwe Squeezebox Duet systeem bestaat uit een controller (voorzien van een full-colour LCD scherm) en een compacte ontvanger waarmee draadloos afspelen en bedienen van muziekbestanden mogelijk wordt via een bestaand geluidssysteem op elke gewenste plek in het huis.Met het Logitech Squeezebox Duet network music system kunnen muziekliefhebbers genieten van een persoonlijke muziekcollectie, Internetradio of betaalde muziekdiensten. De muziek wordt hierbij weergegeven door het bestaande muzieksysteem in de (huis)kamer, de slaapkamer, de keuken op elke andere gewenste plek waar een geluidssysteem zich bevindt. Met behulp van de Squeezebox Duet controller kan de luisteraar alle muziek op afstand bedienen.

Breedbanddiensten en andere vormen van digitale media beïnvloeden de manier waarop mensen naar muziek luisteren. Wereldwijd hebben bijna 65 procent van alle volwassenen en meer dan 86 procent van de mensen in de leeftijdscategorie 18 tot 24 jaar oud toegang tot muziek via een computer. Dit blijkt uit recent onderzoek van het bureau IDC.  Naar schatting zijn volgend jaar 95 miljoen mensen bereid om te betalen voor online muziekdiensten.

“Steeds meer mensen gebruiken hun computer om te luisteren naar muziek die afkomstig is van meerdere bronnen. Desondanks is het een vrij onhandige aangelegenheid om te luisteren naar deze muziek op verschillende plekken in huis. Maar daar komt nu verandering in”, zegt Robin Selden, vice president en general manager van de Logitech Streaming Media business unit. “De Squeezebox Duet biedt direct toegang tot de favoriete muziek. Of het nu een persoonlijke muziekcollectie betreft, een online radiostation of een andere betaalde muziekdienst.”

Squeezebox Duet controller

Om eenvoudig en efficiënt te navigeren door digitale muziekcollecties is de Squeezebox Controller voorzien van een 6 cm kleuren LCD-scherm. De multi-room controller maakt gebruik van een handig scrollwiel, toegankelijke menu’s en intuïtieve knoppen. Hiermee is het browsen, selecteren en afspelen van muziek eenvoudiger dan ooit. Dit geldt ook voor het benutten van online abonnementdiensten zoals Rhapsody, MP3tunes.com en Pandora. Het is mogelijk om te zoeken op afspeellijst, artiest, albums, genres en diverse andere categorieën. Het kleurenscherm geeft daarbij de albumafbeeldingen weer en biedt de mogelijkheid om het scherm te personaliseren met een achtergrondafbeelding (wallpaper).

Squeezebox Duet ontvanger

De ontvanger is gebaseerd op de uitzonderlijke bedieningsmogelijkheden en audiokwaliteit van de klassieke Squeezebox en past – dankzij de compacte vormgeving – perfect in elke willekeurige kamer. Geavanceerde audio ‘rendering’ technologie garandeert volgens Logitech optimaal geluid met ongekende helderheid. De 802.11g draadloze technologie maakt kabels overbodig om op elke gewenste plek te kunnen genieten van muziek. Squeezebox bezitters die gebruik willen maken van meerdere muziekbronnen, kunnen eenvoudig ontvangers toevoegen. Op deze manier is het mogelijk om naar verschillende muzieknummers in verschillende kamers te luisteren. Daarnaast kunnen ook de ontvangers gesynchroniseerd worden zodat dezelfde muziek in het hele huis is te horen. Meerdere ontvangers kunnen bediend worden met behulp van één Squeezebox Duet Controller.

Toegang tot miljoenen nummers

De Squeezebox oplossing biedt mensen de mogelijkheid om te luisteren naar muziek op verschillende plekken, zelfs wanneer de computer is uitgeschakeld. Na het online registreren van het Squeezebox Duet network music system, krijgen gebruikers toegang tot duizenden online radiostations en miljoenen afspeelbare nummers. Deze dienst wordt aangeboden door Logitechs internetservice: SqueezeNetwork, gebaseerd op het open-source SqueezeOS platform. Door zelf muziek op het SqueezeNetwork te plaatsen, kunnen luisteraars genieten van een persoonlijke muziekcollectie, luisteren naar internetradio of toegang krijgen tot muziekbetaaldiensten. Alleen een internetverbinding is hiervoor vereist, de computer hoeft niet aangezet te worden.De Squeezebox Duet maakt deel uit van de originele bekroonde Logitech® Squeezebox™ network music system productreeks. Huidige Squeezebox en Transporter bezitters die muziek willen bedienen met de nieuwe controller, kunnen een losse Squeezebox Controller aanschaffen en combineren met de bestaande apparatuur.

Prijs en verkrijgbaarheid

Het Logitech Squeezebox Duet network music system is naar verwachting medio januari verkrijgbaar voor een winkeladviesprijs van 399,99 euro. Additionele ontvangers zijn verkrijgbaar voor een winkeladviesprijs van 149,99 euro. Een losse controller is vanaf januari verkrijgbaar voor de winkeladviesprijs van 299,99 euro.

EDITORS' CHOICE