NIEUWS

Logitech introduceert Harmony One


Redactie HiFi.nl | 05 januari 2008

(ingezonden mededeling)

Logitech onthult in januari, tijdens de CES in Las Vegas, de Harmony® One advanced universal remote control. Deze universele afstandsbediening markeert volgens Logitech de volgende stap in de evolutie van de succesvolle Harmony afstandsbedieningen. De multifunctionele afstandsbediening biedt dezelfde éénknops, op activiteiten gebaseerde, bediening als de andere Harmony afstandsbedieningen, maar maakt volgens de fabrikant navigeren nóg makkelijker door middel van een fullcolor touchscreen en een intuïtieve knoppenlay-out. Ook het gebruikersvriendelijke ontwerp draagt bij aan de verbeterde bediening.
De Harmony One heeft inmiddels een CES 2008 Design and Engineering Award in de wacht gesleept in de categorie ‘Best of Innovations in Home-Entertainment Accessories’.

“De Harmony geavanceerde universele afstandsbedieningen zijn zeer populair vanwege de toegankelijke éénknopsbediening voor activiteiten zoals TV kijken, videogames spelen of luisteren naar muziek”, zegt Ashish Arora, vice president en general manager van de Logitech Harmony business unit. “Om onze line-up verder te verbeteren hebben we de Harmony One ontwikkeld. Het doel is om de interactie tussen mens, afstandsbediening en entertainmentsysteem te optimaliseren. Sterker nog, de Harmony One is het resultaat van het meest uitgebreide onderzoekstraject dat we ooit hebben uitgevoerd. Aan de ontwikkeling ging meer dan 20.000 uur research vooraf.”

Een belangrijk onderzoeksresultaat is het 5,6 centimeter kleurentouchscreen dat gebruik maakt van speciale, gevoelige ontvangertechnologie. Het scherm reageert op de kleinste elektrische ontladingen van de vingers. De zogenaamde capacitive touch-screen technologie is volgens de fabrikant duurzamer dan de techniek die gebruikt wordt waarbij de gebruiker fysieke druk moet uitoefenen. Het kleurenscherm maakt het mogelijk om alle home-entertainment apparaten te bedienen die reageren op een infrarood signaal, inclusief digitale videorecorders, high-definition televisies en tal van andere apparaten. Het touch-screen van de Harmony One kan ook iconen weergeven voor televisiezender, zodat de gebruiker snel toegang heeft.

Logitech heeft, naar aanleiding van uitgebreid onderzoek, ook vastgesteld dat de gebruiker gebaat is bij een verbeterde, intuïtieve knoppenlayout. Voor optimaal gebruikersgemak biedt de Harmony One een intelligent en intuïtieve knoppenlayout die is verdeeld in zes zones (o.a. nummers, traditionele DVD bediening, een D-pad met volumeknop en kanaal omhoog / omlaag en onscreen menuknoppen). Alleen de veertig meest essentiële knoppen zijn zichtbaar op de Harmony One remote. Op deze manier is de juiste knop altijd binnen handbereik. Elke knop heeft een unieke vorm en biedt handige weerstand zodat de gebruiker op gevoel kan navigeren. Navigeren op zicht wordt hierbij in de meeste gevallen overbodig.

Om de ergonomie te verbeteren heeft de Harmony One afstandsbediening een ronde,  exceptioneel comfortabele vorm gekregen. Hierdoor ligt de afstandsbediening altijd goed in de hand, ongeacht de grootte van de hand. De kleurencombinatie met pianozwart op de bovenkant, een zilverkleurige behuizing en zwarte knoppen met witte achtergrondverlichting maakt volgens Logitech van de Harmony One de perfecte, stijlvolle aanvulling in elke huiskamer. Het oplaadstation is voorzien van instelbare verlichting zodat het station ook in het donker goed te vinden is.

Evolutie van éénknops activiteiten bediening

Eén druk op het kleurentouchscreen van de  Harmony One is voldoende om een activiteit te starten. De Harmony One doet de rest. Inclusief het aan- en uitschakelen van de verlichting, het activeren van de juiste componenten in de juiste volgorde en het configureren van de apparatuur. Voor het kijken naar een DVD bijvoorbeeld, is alleen een druk op de knop ‘Watch a DVD’ toereikend. De Harmony One afstandsbediening zet de TV aan en activeert de DVD speler en de A/V receiver. Indien nodig biedt de Harmony One  de mogelijkheid om het volume aan te passen. Het is daarbij niet nodig om de componenten onafhankelijk van elkaar te bedienen. De Harmony One neemt alle taken voor zijn rekening. De Harmony One biedt zelfs onscreen hulp in het geval een infrarood commando niet goed werkt. Bijvoorbeeld wanneer iemand voorlangs loopt en het signaal tijdelijk blokkeert.Gepatenteerde Smart State Technology

De gepatenteerde Smart State Technology® zorgt ervoor dat de Harmony One de apparatuur kan bedienen gebaseerd op activiteiten. Smart State Technology registreert de status van de verschillende componenten en ‘weet’ welk apparaat actief of inactief is. Dankzij deze technologie kunnen Harmony gebruikers eenvoudig switchen van de ene activiteit naar de andere. Eén druk op de knop is voldoende.

Online setup

De online instelfunctie van Logitech maakt het configureren van de Harmony One zo eenvoudig mogelijk. De intuïtieve setup wizard begeleidt het hele proces. Bij de Harmony One online interface vullen gebruikers het merk en typenummer van de aangesloten componenten in. Deze informatie wordt automatisch geverifieerd aan de hand van unieke codes. De database bevat  infrarood commando’s van meer dan 225.000 componenten van meer dan 5.000 fabrikanten. De database wordt vrijwel dagelijks geactualiseerd. Alle componenten die niet voorkomen in de database kunnen handmatig toegevoegd worden aan het online systeem. Tijdens het instelproces kunnen gebruikers de signalen van bestaande afstandsbedieningen overzetten naar de Harmony One. Dit zal in de praktijk weinig voorkomen. Wanneer mensen een apparaat willen toevoegen aan een opstelling, dan kunnen zij er volgens Logitech op vertrouwen dat de Harmony One afstandsbediening ermee overweg kan.

Prijs en verkrijgbaarheid

De Harmony One is naar verwachting vanaf begin februari 2008 verkrijgbaar voor de winkeladviesprijs van 249,99 euro.

EDITORS' CHOICE