NIEUWS

Logitech introduceert Z Cinéma


Redactie HiFi.nl | 05 januari 2008

(ingezonden mededeling)

Logitech onthult begin januari 2008 op de CES het Logitech® Z Cinéma Advanced Surround Sound System. Dit speaker-systeem reproduceert volgens Logitech dialogen op uiterst accurate wijze, is bij uitstek geschikt voor het weergeven van film soundtracks, levert uiterst ‘explosief’ geluid in games en is tevens geschikt voor subtiel achtergrondgeluid.Volgens de fabrikant is het dé perfecte oplossing voor Windows® Media Center:  het Logitech Z Cinéma Advanced Surround Sound System levert SRS™ TruSurround HD™ en zorgt voor een ongeëvenaard  surround sound ervaring zonder(!) achterspeakers. Het systeem heeft drie versterkers die de twee satellietspeakers en een acht inch subwoofer aansturen.

“Hoewel mensen proberen om van een film te genieten met behulp van een PC, zijn velen niet tevreden over de complexe PC surround sound speakers die momenteel verkrijgbaar zijn”, zegt Tim Leehane, product marketing directeur van de Logitech Audio business unit. “Het Logitech Z Cinéma speaker system is de ideale oplossing voor mensen die willen genieten van een solide surround sound ervaring, maar niet bereid zijn om achterspeakers aan te sluiten, met alle kabelspaghetti als gevolg. We zijn ervan overtuigd dat deze mensen zullen genieten van ons nieuwe product.”

Surround sound zonder achterspeakers

Het Z Cinéma speakersysteem maakt gebruik van SRS TruSurround HD om ruimte te besparen en toch een volwaardige surround sound ervaring te bieden. Volgens de fabrikant zijn de achterspeakers , dankzij de moderne technologie, zo goed als overbodig. Met alleen twee satellietspeakers en een subwoofer creëert SRS TruSurround HD een breed geluidsspectrum rondom de luisteraar. Ondertussen zorgt de ingebouwde stem-optimalisatie voor helder geluid in het midden zodat de stemmen helder en verstaanbaar overkomen.

Uniek ontwerp met drie versterkers

Het systeem maakt gebruik van hybride versterking, een audio-ontwerp dat volgens Logitech alleen wordt verwerkt in de meest luxe audiosystemen. Deze vorm van versterking resulteert in een extreem gebalanceerde geluidsweergave. Het 180-watt (RMS) systeem wordt ‘aangedreven’ door drie versterkers en een digitale crossover equalizer. De hybrid Class D en Class AB versterkers reproduceren het hoge-, midden- en lage frequentiebereik op zeer nauwkeurige wijze. Elke versterker levert volgens logitech een onafhankelijk, digitaal gebalanceerd signaal dat ruis tot een minimum beperkt en gelijktijdig een breed geluidsveld creëert.

Om de high-performance luisterervaring naar een nog hoger plan te tillen, heeft Logitech gebruik gemaakt van laser tuning om drivers te ontwikkelen die aanzienlijk minder ruis produceren dan drivers die met akoestische metingen worden ontwikkeld. Verder beschikt het systeem over dome tweeters van één inch, drie inch geventileerde midwoofers en een acht inch long-throw subwoofer.

USB audio

Een USB kabel transporteert het pure, 24-bit digitale audiosignaal van de PC naar de speakers met minimale vervorming. Dankzij de USB technologie is het aansluiten eenvoudiger dan ooit. Bijkomend voordeel van USB is ook dat de PC geluidskaart overgeslagen kan worden. Het Z Cinéma speakersysteem kan hierdoor de geluidservaring van elke PC of laptop optimaliseren. Het systeem biedt voor alle mogelijke PC’s een kwalitatief hoogwaardige geluidsoplossing. Daarnaast is het ook voorzien van een hoofdtelefoonaansluiting en een 3.5 mm input voor externe geluidsbronnen zoals MP3 spelers of andere afspeelapparatuur.Media Center Remote

Het Z Cinéma speakersysteem wordt standaard geleverd inclusief een krachtige Media Center afstandsbediening die de voordelen combineert van de – op afstand bedienbare onderdelen – van een Media Center PC. De Windows® Media Center knop biedt direct toegang tot digitale media waaronder internetradio en persoonlijke afspeellijsten. Het scrollwiel is ook zeer handig om te navigeren en snel televisieprogramma’s, videoclips, radiostations, albums, artiesten en andere digitale mediabestanden te vinden en af te spelen.

Prijs en verkrijgbaarheid

Het Logitech Z Cinéma Advanced Surround Sound System is vanaf begin januari verkrijgbaar voor een winkeladviesprijs van 299,99 euro.

EDITORS' CHOICE