NIEUWS

Warner Bros kiest voor Blu-Ray


Redactie HiFi.nl | 07 januari 2008

Filmproducent Warner Bros heeft door middel van een persbericht bekend gemaakt dat zij exclusief kiezen voor Blu-Ray. Tot nu toe bracht het bedrijf haar films op zowel Blu-Ray als HD-DVD uit, maar  vanaf mei zal dit enkel Blu-Ray zijn.
Het nieuws is een grote klap voor HD-DVD. Eerder kozen bedrijven als Walt Disney en 20th Century Fox exclusief voor Blu-Ray. Als reactie op deze aankondiging van Warner Bros had de HD-DVD Promotion Group haar persconferentie voor de CES in Las Vegas op het laatste moment afgezegd.

Voor Sony is dit goed nieuws. De bekendmaking van Warner Bros kan de verkoop van Sony’s Playstation 3, die uitgerust is met een Blu-Ray speler,  alleen maar ten goede komen. Alleen de studio’s Universal en Paramount hebben nog niet voor Blu-Ray gekozen. 

Update 11-01-2008: Er is in Globe and Mail bekend gemaakt dat Sony voor de keuze naar Blu-ray van Warner Bros een bedrag van 400 miljoen dollar heeft betaald. Toshiba van tegenhanger HD-DVD zou `slechts` een bedrag van 100 miljoen dollar hebben geboden aan de filmstudio.  

EDITORS' CHOICE