NIEUWSLG

Nieuwe design lijn LG


Redactie HiFi.nl | 08 januari 2008 | LG

(ingezonden mededeling)

LG Electronics (LG) lanceert op de CES zijn nieuwe designproducten voor audio-video. De belangrijkste punten van de nieuwe designlijn zijn: lcd-tvís in de LG60 Super Slim Serie, plasma-tvís in de PG60-serie, de Super Blu Player (BH200) en de home theater-audiosystemen. De apparaten zijn door de Consumer Electronics Association (CEA) bekroont met verschillende CES 2008 Awards.Op de CES introduceert LG acht nieuwe LCD HDTV-series, in totaal 24 modellen waarvan 17 met ĎFull HD 1080p displayí. LG biedt de nieuwe HDTVís aan met beeldschermen variŽrend van 19-inch tot 52-inch. De nieuwe modellen omvatten verschillende opvallende designkenmerken, waaronder verborgen speakers, en technologische innovaties. Een goed voorbeeld hiervan is de opvallend vormgegeven 1,7-inch dunne lcd-tv in de Super Slim Serie, een uniek model met LED backlighting technology.

LG heeft ook de nieuwe PG60-serie plasma-tvís uitzonderlijk strak vormgegeven. Op het eerste gezicht lijken de 50-inch en 60-inch HDTV-beeldschermen volgens LG op gepolijste, pianozwarte glasplaten. Eenmaal aangezet, knallen de scherpe beelden in levendige kleuren volgens de fabrikant van het gigantische plasmascherm. Daarbij heeft LG ook deze tvís voorzien van niet-zichtbare speakers.

Met de LG Super Blu Player (BH200) kunnen zowel Blu-ray als HD DVD schijfjes bekeken worden.. Deze dual-format dvd-speler is voor wat betreft functionaliteit de opvallendste uitbreiding van de audio-videolijn van LG. Daarnaast introduceert LG in 2008 home theater-producten die ontwikkeld zijn in samenwerking met audioautoriteit Mark Levinson. De verbeterde geluidskwaliteit, het slanke ontwerp en de innovatieve functies zijn volgens LG de voornaamste hoogtepunten van deze productlijn. Zo hebben de home theater-systemen een HD-radio en een touch-sensitive bedieningspaneel.De nieuwe LG-producten ontvingen verschillende CES Awards in uiteenlopende categorieŽn. Zo won de 50PG60 plasma-tv de ĎBest of Innovationsí-award in de Video Display-categorie. Michael Ahn, President en CEO van LG Electronics in Noord-Amerika: ďDe CES Awards zijn toonaangevende prijzen voor de beste en meest innovatieve consumentenelektronica. We zijn verheugd dat deskundigen erkennen dat LG aan consumenten wereldwijd de meest geavanceerde technologie en innovaties biedt.Ē

EDITORS' CHOICE