NIEUWSJVC

JVC claimt dunste LCD-tv


Redactie HiFi.nl | 08 januari 2008 | JVC

(gezien op internet)

Het Japanse JVC heeft op de elektronicashow in Las Vegas een LCD tv getoond die minder dan 74 millimeter dik is. Naar eigen zeggen is het de dunste flat-screen televisie ter wereld. Al bestaan er al wel dunnere prototypes.
De dunne LCD tv, waarin een TV tuner verwerkt zit, meet op het dunste stuk slechts 39 mm. In het midden is het apparaat 74 millimeter dik. De nieuwe dunne design televisies komen aan het begin van de zomer op de markt met een beelddiagonaal van 42-inch en 46-inch.

Rivaal Pioneer presenteert op de CES echter een protoype plasma tv met een 52-inch beeldscherm die slechts 9 millimeter meet. Pioneer wil echter niet zeggen of het prototype een tv tuner bevat. Wel geeft het bedrijf aan dat het product dit jaar nog niet op markt verschijnt. Concurrent Sharp toonde eind augustus een prototype van een 52-inch LCD tv met een dikte van 20 mm.JVC komt dit jaar ook met vier nieuwe LCD modellen die een ingebouwde dock hebben voor de populaire iPod muziekspeler van Apple. Deze nieuwe P-Series tvís die qua maat uiteenlopen van 32-inch tot 52-inch kunnen gebruikt worden voor het afspelen van muziek of videoís die opgeslagen staan op een iPod. De iPod kan aangestuurd worden via de afstandsbediening van de tv. Het 32-inch en 42-inch model verschijnen in maart op de markt, een 47-inch model volgt in april, terwijl het 52-inch model in de zomer gelanceerd wordt. Prijzen zijn niet bekendgemaakt.

EDITORS' CHOICE