NIEUWSMitsubishi

Mitsubishi laser-hdtv onthuld

Redactie HiFi.nl | 08 januari 2008 | Mitsubishi

(gezien op internet)

Mitsubishi heeft maandag op de CES in Las Vegas een 50"-laser-tv tentoongesteld. Laser-tv`s moeten een concurrent voor plasma- en lcd-modellen worden en zouden onder andere twee keer zoveel kleuren kunnen weergeven.



Volgens Mitsubishi is het model de eerste televisie die beelden weergeeft door gebruik te maken van laser-technologie. Volgens de Japanse fabrikant geven de huidige hdtv`s 40 procent van het voor mensen zichtbare kleurenspectrum weer, maar kan het lasermodel 80 procent van dit kleurenpalet tonen. Een ander voordeel ten opzichte van de huidige flatscreens is dat laser-tv`s minder energie verbruiken.

De getoonde tv van Mitsubishi bevat ook een 3d-processor van Real-D. Dit systeem kan dankzij dlp-technologie van Texas Instruments in combinatie met polarisatiebrilletjes driedimensionale beelden vertonen. De tv moet nog dit jaar op de markt komen, maar verschijningsdatum en prijs zijn nog niet bekendgemaakt. Wired weet wel te melden dat de prijs vergelijkbaar zal zijn met die van lcd-tv`s.


EDITORS' CHOICE