NIEUWSOehlbach

Nieuwe Oehlbach HDMI 1.3b kabel


Redactie HiFi.nl | 09 januari 2008 | Oehlbach

(ingezonden mededeling)

Oehlbach introduceert een hoogwaardige HDMI 1.3 kabel. De Oehlbach Real Matrix II HDMI voldoet aan elke norm tot HDMI 1.3b en is hiermee een echte “Category II” kabel. De kabel is leverbaar in diverse lengtes en boven de 7,5 meter is er een repeater ingebouwd die de toepassing van lengtes tot 20 meter mogelijk maakt. De productietoleranties zijn extreem klein en zijn een noodzakelijke voorwaarde voor een probleemloze werking.HDTV wordt een steeds breder voorkomend verschijnsel. Deze bijzonder hoogwaardige vorm van beeldweergave vereist echter een zeer hoge gegevenssnelheid. Dit heeft te maken met de hoge beeldresolutie (1920x1080), het gebruik van progressive scan (een heel beeld per keer) en een beeldfrequentie van ten minste 60 Hz.

Intussen zijn aan de opnamekant de eisen verder verhoogd. Onlangs werden Deep Color en xvYCC ingevoerd. Deep Color maakt gebruik van meer bits per kleur (was 8, kan nu tot 16 bit per kleur) binnen de geldende RGB kleurruimte. Het andere, xvYCC gaat uit van een veel bredere kleurruimte dan RGB. RGB laat ongeveer 45% van alle zichtbare kleuren zien. 55% kan dus niet met RGB worden weergegeven. XvYCC gaat veel verder en biedt de mogelijkheid tot het tonen van 100% van alle zichtbare kleuren. Deep Color en xvYCC zijn mogelijkheden die kunnen worden gebruikt bij de nieuwste generatie LCD- en plasmaschermen, maar ook in HD-dvd spelers en BluRay dvd spelers.

De gegevensdichtheid is enorm groot en voor de verbinding van deze apparatuur is de HDMI 1.3 norm ontwikkeld. Deze kan resoluties aan van 2560x1600 bij een beeldfrequentie van 120 Hz. Samen met breedbandige, 8 kanaals audio wordt deze ultieme HDTV norm verstuurd over één kabel. Hiervoor is een buitengewoon hoogtechnologisch product nodig: Oehlbach Real Matrix II HDMI kabel.

Prijs
De verkoopprijzen vanaf 0,75 m voor de Oehlbach Real Matrix II HDMI zijn 99,95 euro.

EDITORS' CHOICE