NIEUWSPioneer

Dunste 50 inch plasma

Redactie HiFi.nl | 10 januari 2008 | Pioneer | Importeur: Vogel’s Consumer Benelux

(ingezonden mededeling)

Op de Consumer Electronics Show in Las Vegas introduceerde Pioneer zijn concepten voor de plasmaschermtechnologie van de toekomst onder de codenaam “Project KURO”. Na een jaar waarin volgens Pioneer werd bewezen dat hun gelauwerde plasmatechnologie qua beeldkwaliteit toonaangevend is in de HDTV-sector, lanceren de ingenieurs van Pioneer hun Project KURO concepten extreme contrast en advanced design. Extreme contrast betekent de reproductie van absoluut zwart, advanced design staat voor ’s werelds dunste 50-inch scherm met een dikte van slechts 9 millimeter.



Het extreme contrast concept is het eerste plasmascherm dat absoluut zwart kan bereiken zonder meetbare lichtemissie van het scherm bij de reproductie van zwart. De contrastratio wordt gedefinieerd als de verhouding tussen de lichtsterkte van de helderste kleur (wit) en die van de donkerste kleur (zwart). Hoe hoger de contrastratio hoe idealer de beeldkwaliteit. Voor televisies geldt hoe natuurlijker het zwart, hoe accurater de kleur. Gebruikmakend van de voordelen van self-emitting schermen is Pioneer er naar eigen zeggen in geslaagd om absoluut zwart te reproduceren door een totale afwezigheid van luminantie te bereiken in zes miljoen cellen. Uiteindelijk zal het KURO extreme contrast concept leiden tot een contrastratio die letterlijk buiten meetbereik valt, wat het debat aangaande de contrastratio de facto irrelevant maakt.

Met een dikte van 9 millimeter, levert deze baanbrekende Project KURO technologie een beeld op dat tegen een wand lijkt te zweven, wat consumenten het gevoel geeft dat de televisie niet meer is dan de achtergrond voor onbegrensd kijkplezier. Dankzij het geringe gewicht (18,6 kg) kan de televisie probleemloos tegen een wand worden bevestigd, waardoor hij versmelt in elk interieur. 


EDITORS' CHOICE