NIEUWSThiel

Draadloos van Thiel (Thielnet)

Redactie HiFi.nl | 11 januari 2008 | Thiel

Speakerfabrikant Thiel introduceert op de CES in Las Vegas in samenwerking met BICOM het Thielnet systeem. Dit systeem bestaat uit de hoofdunit DB1, het hart van het Thielnet systeem, die draadloos verbonden kan worden met een aantal verschillende ‘speciale’ Thiel luidsprekers. Het bijzondere aan het systeem is dat dit gedaan wordt met behulp van een (draadloze) ethernetverbinding. Elke luidspreker krijgt zijn eigen unieke ip-adres toegewezen door de DB1.



Het Thielnet systeem kan gewoon aangesloten worden op het thuisnetwerk. Om het allemaal nog een stuk gemakkelijker te maken bevat elke Thielnet luidspreker een ingebouwde versterker.  De hoofdunit, de DB1, wordt geleverd met een afstandbediening en heeft een ingebouwde 5.1 decoder. Ook kan de unit op het internet worden aangesloten. Hierdoor kan eenvoudig nieuwe firmware worden geïnstalleerd of extra functionaliteit zoals een nieuwe Dolby standaard.



Met behulp van de software Thielnet Streamer is het mogelijk om via de computer de daarop aanwezige muziek door het Thielnet systeem te laten klinken. Dit kan ook draadloos. Het Thielnet systeem kan geleverd worden met twee verschillende luidsprekers en een subwoofer. De prijs en beschikbaarheid van het systeem zijn nog niet bekend. 

Het Thielnet systeem maakt ook onderdeel uit van onze HiFi.nl CES Vodcast deel 3, klikt u hier om te bekijken.


EDITORS' CHOICE