NIEUWSSony

Full HD Home Theatre projector van Sony


Redactie HiFi.nl | 01 februari 2008 | Sony

(ingezonden mededeling)

Sony breidt zijn lijn van BRAVIA Home Theatre projectoren uit met de Full HD projector VPL-VW40. Deze nieuwe projector beschikt over Silicon X-Tal Reflective Display-technologie (SXRD), die oorspronkelijk is ontwikkeld voor bioscoopsystemen. Deze technologie zorgt volgens Sony voor haarscherp 1080p Full HD beeld, ruisonderdrukking en kleurverbetering. Bovendien is de ventilator met slechts 22 decibel zeer stil.Belangrijk onderdeel van deze projector is de van de LCD-tv’s bekende BRAVIA Engine. Deze processor zorgt ervoor dat elk individueel beeld digitaal verwerkt wordt. Beeldruis hoort hierdoor tot de verleden tijd, terwijl kleuren intens en natuurgetrouw worden weergegeven. De projector is snel aan te passen aan een andere opstelling in de kijkruimte, doordat de stand van de lens zowel horizontaal als verticaal is aan te passen. Verticale aanpassing kan bovendien gemotoriseerd via de afstandsbediening.

Dankzij het Advanced Iris systeem met een hoog contrastratio van 15.000:1 wordt elk beeld haarscherp geprojecteerd met een extreme diepteweergave. Het Sony Advanced Iris 2 systeem reageert automatisch op het lichtniveau per scène en past het beeld aan om de beste resultaten te krijgen. Hierdoor gaan er ook in donkere scènes geen details in de schaduw verloren.

Naast Full HD ondersteunt deze projector 24p True Cinema. Dit betekent dat films die worden afgespeeld met de PlayStation3 of Blu-ray Disc speler met de originele ‘filmische weergave’ van 24 frames per seconde worden vertoond. De VPL-VW40 is hiervoor voorzien van twee 1080/24p HDMI-aansluitingen.

Beschikbaarheid
De VPL-VW40 komt voorjaar 2008 op de markt. De prijs is nog niet bekend.

EDITORS' CHOICE