NIEUWSOnkyo

Onkyo ontwikkelt HD-Audio PC

Redactie HiFi.nl | 18 februari 2008 | Onkyo | Importeur: Vogel’s Consumer Benelux

(gezien op het Internet)

Fabrikant van hifi-apparatuur Onkyo heeft samen met de Japanse pc-fabrikant Sotec een hd-audiocomputer ontwikkeld. De APX-2 is voorzien van een Onkyo PCI-200 hd-geluidskaart.



De APX-2 is uitgerust met een Intel Core 2 Duo T5500-processor, 1GB ddr2-geheugen en een 500GB harde schijf. Het geluid komt van Onkyo`s eigen PCI-200-geluidskaart die high-definitiongeluid levert. Twee van de zes usb 2.0-poorten zijn aan de voorkant gepositioneerd en een firewire-aansluiting ontbreekt niet. De computer is verder voorzien van een dvi-i-uitgang en een gigabitnetwerkaansluiting.



Volgens Onkyo en Sotec is de computer bijzonder stil, dankzij een `super floating hdd unit`, die het door de harde schijf geproduceerde geluidsniveau terugbrengt tot maximaal 22dB. Via Onkyo`s pdap wordt Vista`s mixer en diens gebrekkige hd-audio-ondersteuning omzeild, wat de geluidskwaliteit van de ingebouwde 2x100W-versterker ten goede moet komen. De behuizing is 205mm breed, 388mm diep en 155mm hoog en weegt 10,7kg. De APX-2 wordt uiteraard met een afstandsbediening geleverd. Of het apparaat ook naar Europa komt is vooralsnog onbekend.

MERK

EDITORS' CHOICE