NIEUWSBoulder

`Bijzondere` cd-speler van Boulder

Redactie HiFi.nl | 25 februari 2008 | Boulder

(ingezonden mededeling)

Versterkerfabrikant Boulder introduceert een nieuwe cd-speler in de 1000 serie; de 1021. Het bijzondere aan de speler is volgens de fabrikant dat het cd-mechanisme alleen wordt toegepast om data keer op keer te lezen en in een interne buffer op de slaan. Dit zou ervoor zorgen dat de leesnauwkeurigheid vele malen wordt vergroot. 



Behalve de klank, heeft Boulder zich ook druk gemaakt over de userinterface. Na elk commando met de metalen afstandsbediening reageert de speler (indien gewenst) door heel even het commando op het volledige display te laten zien. Verder wordt het niveau van datavergaring en buffering visueel gemaakt door een rode lijn op een balk. De gekleurde balk geeft de gebufferde data aan, de rode lijn de weergegeven/gelezen data op dat moment.



De interne host-computer die dit hele proces controleert biedt ook de mogelijkheid om van elke gelezen disc een afspeellijst te maken waardoor de speler na verloop van tijd uw hele muziekcollectie automatisch herkent en alleen die tracks afspeelt die u wilt horen en keurig alle trackinformatie op het display weergeeft.

Prijs
De Boulder 1021 heeft een eigen volumeregeling (ook bypass -baar) die in stapjes van 1dB geregeld kan worden. De 23 kg zware cd-speler heeft een adviesprijs van 24.500 euro.


EDITORS' CHOICE