NIEUWSToshiba

Toshiba verloor miljard door HD-DVD

Redactie HiFi.nl | 18 maart 2008 | Toshiba

(gezien op internet)

De Japanse financieel-economische krant The Nikkei heeft berekend dat het hd-dvd-debacle Toshiba een miljard dollar zal gaan kosten. Toch wist het bedrijf in 2007 een miljardenwinst te maken.



De elektronicafabrikant zou in het afgelopen jaar een verlies van 500 miljoen dollar hebben geleden op de ontwikkeling en het naar de markt brengen van zijn hd-dvd-schijfjes en -afspeelapparatuur, zo meldt TG Daily. Daar komt naar schatting nog een half miljard dollar bij voor het ontmantelen of aanpassen van bestaande productielijnen.

Toshiba voelde zich vorige maand genoodzaakt om het hd-dvd-formaat te laten vallen, nadat verschillende partijen uit de filmindustrie aankondigden te zullen overstappen naar het blu-ray-formaat van Sony. Ondanks het verliezen van de strijd met het concurrerende blu-ray-formaat, wist Toshiba in 2007 toch nog een winst in de boeken te schrijven van 2,44 miljard dollar. Het Japanse concern wil zich nu vooral gaan richten op de ontwikkeling en productie van flashgeheugens en lcd-panels. Ook ziet het concern groeikansen in de digitale distributie van films.


EDITORS' CHOICE