NIEUWSOnkyo

Onkyo sluit deal met Microsoft

(gezien op internet)

De Japanse maker van hifi-apparatuur Onkyo is de zoveelste in een rij die een licentie neemt op technologie van Microsoft. Die kan onder andere gebruikt worden om de banden tussen home-entertainmenttoestellen en pc`s aan te trekken.



Het gaat hier om een wederzijdse overeenkomst waarbij Microsoft ook toegang krijgt tot patenten van Onkyo. Maar het zwaartepunt ligt duidelijk bij een technologietransfer van de softwaregigant naar het hifibedrijf. Beide bedrijven hebben al aangegeven dat Onkyo ter compensatie een onbepaald bedrag aan Microsoft zal overmaken.

Naast de algemene overeenkomst die betrekking heeft op allerlei technologieën, heeft Onkyo een aparte deal gemaakt rond Microsofts Windows Rally. Dit is een minder bekende technologie, die het gemakkelijker maakt om toestellen zoals mediastreamers of settopboxen met Windows-pc`s te laten verbinden. Zij bevat onder meer functies om snel apparaten op het netwerk te ontdekken en een kwaliteitsgarantie (QoS) zodat muziek en video zonder haperingen wordt doorgestuurd.

MERK

EDITORS' CHOICE