NIEUWSMitsubishi

Blu-ray recorders van Mitsubishi

Redactie HiFi.nl | 25 maart 2008 | Mitsubishi

(gezien op internet)

Mitsubishi heeft zijn debuut op de blu-ray-markt gemaakt met twee blu-ray-recorders. Het bedrijf hoopt hoge ogen bij de consument te gooien door een luxe afstandsbediening met de apparaten mee te leveren.



Mitsubishi`s eerste twee blu-ray-recorders zullen DVR-BZ100 en DVR-BZ200 gaan heten en hebben respectievelijk 250GB en 500GB aan hardeschijfruimte. Doordat beide modellen twee digitale tuners aan boord hebben, voor uitzendingen via zowel de ether, de satelliet als de kabel, is het mogelijk om twee programma`s tegelijk in hd-kwaliteit op te nemen. Ook een analoge tuner ontbreekt overigens niet.



De opvallendste eigenschap van de recorders van Mitsubishi is dat ze voorzien zijn van een tweetal afstandsbedieningen. Zowel de DVR-BZ100 als de DVR-BZ200 worden zowel met een standaardremote als met een afstandsbediening met een touchscreen geleverd. Het schermpje kan door de gebruiker geprogrammeerd worden om de meestgebruikte knoppen te tonen. In Japan zouden beide recorders vanaf 24 mei beschikbaar moeten zijn. Wanneer de apparaten richting Europa zullen komen, en of ze hier van dezelfde accessoires voorzien zullen zijn, is vooralsnog onbekend.


EDITORS' CHOICE