NIEUWSSony

Sony bluetooth autoradio

Redactie HiFi.nl | 27 maart 2008 | Sony | Importeur: Sony Nederland

(ingezonden mededeling)

Sony introduceert de MEX-BT3600, een cd-tuner voor in de auto die ook alle muziek op mp3-spelers, usb-sticks of telefoons afspeelt. Muziekbestanden worden zowel via usb als Bluetooth in de best mogelijke geluidskwaliteit afgespeeld. Bovendien maakt de Bluetooth-verbinding handsfree bellen mogelijk. Muziekspelers zijn daarnaast ook via de AUX-input te verbinden met de autoradio.

De nieuwe ‘Quick-BrowZer’-interface maakt het vinden van de gewenste muzieknummers volgens Sony erg eenvoudig. Met de draaiknop op de display zijn de verschillende muzieklijsten op een mediaspeler gemakkelijk te doorzoeken.

De MEX-BT3600 gebruikt de Bluetooth A2DP-technologie (Advanced Audio Distribution Profile) voor het overbrengen van muziek in de best mogelijke geluidskwaliteit. A2DP wordt door steeds meer apparaten ondersteund, waaronder veel Sony Ericsson telefoons en de nieuwe Sony NWZ-A820 WALKMAN video/mp3-spelers. Dankzij Bluetooth AVRCP (Audio/Video Remote Control Profile) zijn functies als pauzeren en een nummer overslaan te bedienen vanaf de autoradio.



De MEX-BT3600 biedt dankzij Bluetooth ook een eenvoudige oplossing voor handsfree bellen. Achter het frontpaneel van de autoradio is een hoogwaardige microfoon geplaatst die echo en ruis onderdrukt. Hierdoor is het niet nodig om een headset te dragen of een speciale carkit te installeren. Het geluid gaat over de speakers en de muziek wordt automatisch gepauzeerd tot aan het einde van het gesprek.

De digitale audioweergave is volgens Sony uitstekend dankzij de nauwkeurige 24-bits D/A-conversie, terwijl een 4 x 52W MOSFET versterker zorgt voor een krachtig geluid. Sony’s eigen DM+ (Digital Music+) codec-verbeteraar herstelt de hoge tonen die bij omzetting naar mp3 vaak verloren gaan. Bovendien beschikt de MEX-BT3600 over drie pre-outs voor het eventueel aansluiten van externe versterkers.

Prijs en beschikbaarheid
De MEX-BT3600 is eind mei beschikbaar en kost 229 euro.


EDITORS' CHOICE