NIEUWSSony

Sony OLED naar Europa


Redactie HiFi.nl | 29 maart 2008 | Sony

(gezien op internet)

Sony gaat nog dit jaar in Europa zijn eerste oled-tv introduceren, zo maakte het bedrijf bekend. Ook zal Sony voor eind 2008 zijn ebook-lezer in Europa uitbrengen en lanceert het op 3 april een uiterst kleine `full hd`-camcorder.

De 11"-oled-tv van Sony, in oktober 2007 in Japan geļntroduceerd en in januari van dit jaar in Amerika, zal nog voor het einde van het jaar in Europa worden uitgebracht, zo maakte Sony Benelux tijdens een presentatie in Badhoevedorp bekend. Sony`s XEL-1 meet op het dunste punt drie millimeter en heeft een resolutie van 960 bij 540 pixels. Door de oled-techniek is de XEL-1 energiezuinig en wordt een contrastratio bereikt van 1.000.000:1. Overigens zal de oled-tv pas begin 2009 in Nederland officieel te koop zijn. In Amerika kost de XEL-1 2500 dollar. De Europese prijs en exacte lanceerdatum zijn nog niet bekend.Dit jaar zal Sony ook eindelijk zijn e-book-lezer op de Europese markt gaan brengen. Grootste reden voor de late introductie is de tijd die het geduurd heeft om boeken naar het Nederlands te vertalen en de zoektocht naar geschikte partners die e-books zullen aanbieden. Het zal in eerste instantie gaan om de Sony Reader PRS-505 zoals die ook al in Japan en Amerika verkrijgbaar is, maar volgens Sony wordt wel gewerkt aan een nieuwe versie waarmee aantekeningen gemaakt kunnen worden. Tevens is het bedrijf in gesprek met partners zodat boeken ook via de Sony Reader zelf gekocht en gedownload kunnen worden, net zoals bij de Kindle van Amazon. Met de huidige versie van de Sony Reader is hiervoor connectie met een pc nodig.

Niet op alle nieuwe gadgets van Sony hoeft lang gewacht te worden. Zo maakte het bedrijf bekend dat het op 3 april wereldwijd zijn kleinste full hd-camcorder zal uitbrengen. Deze heeft een 4-megapixelsensor, een tien maal optische zoom en een titanium behuizing die volgens de slide versiert lijkt met leer. De kleine camcorder zal worden geleverd met een 4GB-geheugenkaart. Het typenummer is nog niet bekend.

EDITORS' CHOICE